Slavia obhájila titul v mužské kategorii, juniorskou kategorii ovládl Nový Jičín

Slavia obhájila titul v mužské kategorii, juniorskou kategorii ovládl Nový Jičín

Extraligová sezóna inline hokeje po sezónu 2015 je minulostí. Dnes si to ve sportovní hale Jižní Město rozdaly čtyři nejlepší mužské a juniorské týmy o to, kdo se stane mistrem České republiky ve své kategorii. Mužskou část ovládli inlajnisté Slavie, kteří tak obhájili loňský titul. V juniorské kategorii se ze svého prvního titulu při premiérovém startu radovali inlajnisté Nového Jičína.

Extraliga mužů:

Semifinále  - IHC Berounští Medvědi  - IHC Slavia Praha 4:9 (0:2, 1:4, 2:3, 1:0)

V úvodním semifinále extraligy mužů se proti sobě postavili inlajnisté favorizovaných Berounských Medvědů a Slavie Praha. Oproti papírovým předpokladům byli v utkání od prvních minut lepší hráči Slavie, kteří své soupeře nepustili během celého zápasu k vážnějším šancím.  Slavii se dařila převážně kombinační hra, z které dokázala nekompromisně trestat.  Berounu naopak nešlo navázat na svou suverenitu ze základní části.  Slavia tak v semifinále porazila Beroun podruhé v řadě za sebou a mohla se radovat z postupu do finále. Beroun stejně jako vloni skončil třetí.

Semifinále  - Mission Roller Brno -IHC Eagles Olomouc  7:2 (0:1, 2:0, 4:0, 1:1)

Ve druhém semifinále začali lépe hráči Olomouce, kteří dokázali v první čtvrtině uhájit nejtěsnější vedení 1:0. Od druhé čtvrtiny už byli ale lepší hráči Brna, ti dokázali zápas v této čtvrtině otočit a ve třetí části definitivně rozhodnout o svém vítězství.  V poslední čtvrtině se Olomouc snažila ještě něco s nepříznivým stavem udělat, ale i když se snažila, tak s výsledkem už nic neudělala. Olomouc tak po loňském druhém místě získala letos místo třetí. Brněnští hráči se ve finále potkají s hráči Slavie. 

Finále - IHC Slavia Praha -Mission Roller Brno  7:6(2:1, 1:1, 4:2, 0:2)

Mužské finále začali lépe hráči Brna, kteří se dokázali dostat v zápase jako první do vedení. Slavia se ale po obdrženém gólu nevzdala. Zlepšila svou hru, začala lépe kombinovat a ještě v první čtvrtině zápas otočila. I druhá čtvrtina byla hodně vyrovnaná, oba týmy se snažily kombinační hrou dostat na dostřel soupeřovy brány. Příliš jim to ale nevycházelo. Ujaly se jen střely Černocha (Slavia) a Kubicy (Brno). Proto i po druhé čtvrtině držela Slavia jednobrankový náskok nad svým soupeřem. Třetí čtvrtina byla o poznání jiná, než části předcházející. Oběma týmům se začalo střelecky dařit, k vidění bylo celkem šest branek. Čtyřikrát se prosadili sešívání, dvakrát jihomoravané. Slavia tak před poslední čtvrtinou navýšila svůj náskok na třígólový. V poslední části se slávisté soustředili na obrannou fázi a začali dělat chyby. Brno toho dokázalo využít a snížit opět na rozdíl jediné branky. Závěr zápasů byl tak pořádné drama. Slavia s vypětím všech sil svůj náskok nakonec ubránila a obhájila tak loňský titul.

detailní průběh finálového zápasu si můžete přiblížit v on-line reportáži (včetně animovaných gifů všech gólů):

IHC Slavia Praha - Mission Roller Brno (online)

Konečné pořadí:

1. IHC Slavia Praha

2. Mission Roller Brno

3. IHC Berounští Medvědi

3. IHC Eagles Olomouc

    

Extraliga juniorů:

Semifinále - IHC Roller Storm Praha - IHC Uherský Brod 7:3 (3:3, 4:0)

V úvodním zápase semifinále juniorů se proti sobě postavil druhý tým skupiny Západ a třetí tým skupiny Východ. První poločas tohoto utkání byl hodně bohatý na góly, zároveň ale vyrovnaný. K vidění v něm bylo šest gólů, tři na každé straně. Od druhého poločasu už byl na hřišti ale pouze jediný tým.  Storm svého soupeře svou aktivitou dokázal zatlačit na jeho polovinu a sám udeřit.  Pražští inlajnisté ve druhém poločase nastříleli celkem čtyři góly a zaslouženě tak rozhodli o svém postupu do finále.

Semifinále - ILHK Hradec Králové - IHC Nový Jičín 1:7 (1:4, 0:3)

Druhé semifinále se odvíjelo podle papírových předpokladů.  Vítěz skupiny Východ Nový Jičín svého soupeře z Hradce Králové zatlačil od prvních minut a nepouštěl ho příliš do šancí. Sám si dokázal vytvořit několik příležitostí, z kterých dokázal zahrozit. Jičín ve své premiérové účastí má jistou medaili, Hradec se o ni bude muset poprat v zápase o třetí místo proti Uherskému Brodu.

 O 3 místo - IHC Uherský Brod - ILHK Hradec Králové 7:6 (4:0, 3:6)

Zápas o třetí místo byl zápasem rozdílných poločasů. V tom prvním se lépe vedlo hráčům Uherského Brodu, kteří dokázali vstřelit čtyři góly. V tom druhém jim ale došly síly, čehož dokázal Hradec využít. Začal více kombinovat, svého soupeře zatlačil a snížil na rozdíl jediné branky.  Dostal se tak do tlaku, o který ale zbytečně přišel při závěrečné přesilovce navýšené o odvolaného brankáře. Uherský Brod dokázal ubránit hru tři na tři a v následné zkrácené přesilové hře definitivně rozhodl. Utekl Hradci na rozdíl dvou branek, což už Hradec v závěru pouze zkorigoval na konečných 7:6. Inlajnisté Uherského Brodu tak získali bronzové medaile, Hradec se musel spokojit s místem čtvrtým.

Finále -  IHC Roller Storm Praha - IHC Nový Jičín  2:5 (0:3, 2:2)

Nový Jičín při svém premiérovém startu v nejvyšší soutěži dokráčel až na stupínek nejvyšší.  O svém vítězství rozhodl už v prvním poločase, ve kterém svého soupeře nepouštěl příliš do šancí. Sám se dokázal třikrát prosadit a připravil si tak do druhého poločasu slušný náskok, který už nepustil. Storm se v druhém poločasu snažil, přidal na efektivitě a dokázal stáhnout náskok Jičína na rozdíl jediné branky.  O šanci na vyrovnání se ale v závěru druhé poloviny připravil vlastní nedisciplinovanosti. Jičín přidal další dvě branky a v pohodě si tak došel pro historické vítězství v nejvyšší soutěži juniorů.

detailní průběh finálového zápasu si můžete přiblížit v on-line reportáži (včetně animovaných většiny všech gólů):

IHC Roller Storm Praha - IHC Nový Jičín (online)

Konečné pořadí:

1. IHC Nový Jičín

2. IHC Roller Storm Praha

3. IHC Uherský Brod

4. ILHK Hradec Králové