Dorosteneckou kategorii MČR ovládl Přerov, starší žáky zlínští Devils

Dorosteneckou kategorii MČR ovládl Přerov, starší žáky zlínští Devils

Po sobotním MČR mladších žáků a přípravek, které se uskutečnilo v Břeclavi, se v neděli MČR přesunulo do Boskovic, kde se rozhodovalo v kategorii dorostenců a mladších žáků. Dorosteneckou kategorií ovládli mladí inlajnisté Přerova, ve starších žácích se z mistrovského titulu radovali inlajnisté Zlína.

Kategorie starších žáků:

Souboj o mistra ČR ve starších žácích začalo díky odhlášení některých týmů jediným čtvrtfinále, ve kterém se potkali starší žáci Přerova a Hradce Králové.  O vítězi toho utkání se rozhodlo už v prvním poločase, který vyhráli inlajnisté Přerova 4:0. V tom druhém se jim vedlo podobně, neboť se dokázali rovněž čtyřikrát prosadit.  Zaslouženě se tak mohli po závěrečné siréně radovat z postupu do semifinále, kde je čekali starší žáci Berounských Medvědů.

Toto utkání bylo hodně vyrovnané a oba soupeři se v něm přetahovali o vedení.  V prvním poločase se vedlo lépe starším žákům Přerova, v tom druhém jejich soupeřům z Berouna, kteří díky zlepšené hře zápas otočili a dovedli k vítěznému konci.

O druhém finalistovi se rozhodlo mezi staršími žáky Zlína a Hořovic.  V tomto zápase se jako první dostali do vedení žáci Zlína, kteří se dokázali gólově prosadit už v druhé minutě. Zlín byl po celý zápas lepší a nepustil své soupeře příliš do šancí.  Devils si průběh zápasů pohlídali, přidali dalších sedm branek a s přehledem postoupili do finále.  Na Hořovice tak čekal zápas o třetí místo proti Přerovu.  

Zápas o třetí místo začali lépe inlajnisté Přerova, kteří první poločas vyhráli 3:1. Ten druhý byl vyrovnanější, ale i tak se v něm lépe vedlo přerovským starším žákům, kteří ho vyhráli 2:1. Přerov tak po neúspěchu v semifinálovém zápase ovládl zápas o třetí místo.

Finálový zápas byl utkáním odlišných poločasů. Ten první vyhráli starší žáci Zlína 1:0, v tom druhém zas pro změnu o gól vyhráli žáci Berouna.  O vítězi se tak muselo rozhodnout až v prodloužení, ve kterém o titulu pro Zlín rozhodl v druhé minutě nastavení Martin Lašák. Zlín tak po včerejším vítězství v kategorii mladších žáků ovládl i kategorii starších žáků.

TOP 3 MČR starších žáků:

1. IHC Devils Zlín 

2. IHC Berounští Medvědi

3. IHC Night Birds Přerov

Kategorie dorostenců:

MČR dorostenců začalo semifinálovými zápasy Zlína s Boskovicemi a Uherského Brodu a Přerova. V prvním semifinále se vedlo lépe dorostencům Devils, kteří své soupeře z Boskovic nepustili do vážnějších šancí a s přehledem zápas ovládli, když vyhráli 7:2. Ve druhém semifinále se vedlo lépe inlajnistům Přerova, kteří si rozhodující náskok vytvořili v prvním poločase. V tom druhém své vedení ještě navýšili a zaslouženě vyhráli 6:3.

Zápas o bronz byl hodně vyrovnaný.  Do vedení se dostali jako první dorostenci Uherského Brodu, které poslal do vedení Dlabaja. Boskovice ale ještě v prvním poločase vyrovnaly zásluhou Hasoně.  Ve druhém poločase si vytvořily oba kluby několik šancí, ale v bráně skončila jen střela Šmahela, který tak rozhodl o tom, že bronzové medaile získají dorostenci domácích Boskovic.

První poločas finálového zápasu dorostenců Zlína a Přerova přinesl sérii nepřenosností na obou stranách a pouze jediný gól, který dokázal vstřelit přerovský Hoťek. Ve druhém poločase přerovští inlajnisté přidali ještě dvě branky a zaslouženě tak získali mistrovský titul v kategorii dorostenců. Na Zlín tak zbylo v této kategorii jen druhé místo.

TOP 3  MČR dorostenců:

1. IHC Night Birds Přerov  

2. IHC Devils Zlín   

3. HC Boskovice inline

Nejúspěšnějším týmem mládežnických kategorií se stali inlajnisté IHC Devils Zlín, kteří dokázali ovládnout obě kategorie žáků a v přípravce a mezi dorostenci skončili druzí.

Foto: Stanislav Scheiner