Čeští junioři to dokázali, v Argentině se vrátili na trůn MISTRŮ SVĚTA!

Čeští junioři to dokázali, v Argentině se vrátili na trůn MISTRŮ SVĚTA!

Fantazie, česká reprezentace juniorů slaví po roční pauze zlaté medaile z mistrovství světa! Ve finále turnaje v Rosariu se dokonale pomstila Francii za loňské vyřazení, díky gólům Christova a Voženílka vyhrála 2:0. Český tým na šampionátu v Argentině nenašel přemožitele a Češi zase jednou ukázali, kdo je ve světě juniorského inline hokeje pánem!

Do nejdůležitšího zápasu na turnaji nastoupil v brance Frodl a byl to on, kdo řešil první vážnější situaci. Yves Perrot dostal prostor, ale trefil českého brankáře. V páté minutě přišla první radost. Po Zahradníčkově přihrávce se mezi kruhy dostal Vít Christov, který napoprvé trefil Chaumeta, ale při dorážce už brankáře Francie nekompromisně prostřelil! Francouzi se ihned snažili srovnat, český brankář se ale proti Thomasi Robertovi zaskvěl.

Češi byli blízko druhé branky. Voženílek trefil boční tyč a další střelu zlikvidoval Chaumet. Bureš si rukavicí zpracoval vysoký pas od Hronka a dostal se až před Chaumeta, ale na poslední chvíli nedokázal přesně zakončit. V posledních vteřinách se sám před brankou Francie zjevil František Kazlepka, ale ani on nedokázal vynikajícího Chaumeta přelstít.

Ve druhé polovině Francie zvýšila aktivitu a po zaváhání v defenzívě pálil Paul Lafage. Frodl si vyjel a kotouč ukryl ve výstroji. Uklidnit hru mohl Voženílek, který se natlačil k francouzské brance, ale brankář soupeře ucpal prostor u tyče. Francouzi ale nadále zvyšovali tempo. Lucas Mousset se zjevil mezi kruhy a ač byla jeho rána sražena, český brankář s ní měl potíže. Volný byl před českou svatyní Thomas Robert, ale i s jeho pokusem si Frodl poradil.

Nadějně vypadal protiútok Hronka s Pavlůskem, které na poslední chvíli zastavil obránce a z následného protiútoku českého brankáře protáhl Belot Clement. Rozhodujícím okamžikem byl vyloučení Godana, a tak Češi v poslední dvouminutovce mohli šetřit čas a dokonce i podruhé skórovat. Zahradníček přiťukl Danielu Voženílkovi, který se rozjel na Chaumeta a pověsil mu kotouč pod víko. Češi tak mohli začít slavit a po roční odmlce se znovu vracejí na výsluní!

Francie – Česká republika 0:2 (0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Christov, 40. Voženílek

Česká republika: Frodl – Kobylík, Vyoral, Pavlůsek, Valášek – Voženílek, Zahradníček, Kazlepka, Christov – Hronek, Bureš, Drobný, Vráblík. Trenéři: Ladislav Vlček a Pavel Würtherle.