Ve druhém utkání Češi zdolali domácí Německo 5:1

Ve druhém utkání Češi zdolali domácí Německo 5:1

Den po porážce s Finskem v prodloužení nastoupil český výběr k utkání proti domácímu Německu, tentokrát neponechal nic náhodě a zvítězil po zásluze 5:1. Úspěšný debut v seniorské reprezentaci si odbyl brankář Daniel Brabec.

Reprezentace vstoupila do střetnutí znovu s velkou chutí a od samého počátku Němce přehrávala. Už na konci třetí minuty to přineslo ovoce v podobě gólu Marka Loskota, jenž v přesilovce trefil krásně bližší růžek. Za čtyři minuty na něj navázal Jan Besser, který v souboji s obráncem ztečoval Demelovu přihrávku do branky.

Další z řady českých šancí využilo ve druhé čtvrtině duo Vozdecký – Luděk Brož, druhý jmenovaný pohodlně zavěsil po krásné nahrávce napříč pásmem. V polovině utkání tak vedli Češi 3:0.

Že nechtějí zopakovat předešlý příběh, kdy právě tento náskok ztratili, ukázali hned po návratu na hrací plochu. Ve 26. minutě totiž Patrik Šebek skóroval ze samostatného nájezdu a hned po něm propálil vše před sebou Vladimír Kameš. Rázem už to bylo o pět branek.

Němečtí hokejisté ale chtěli své fanoušky aspoň trochu potěšit a Veit Holzmann, který je v Drážďanech doma, brzy snížil. To však bylo ze strany jeho týmu vše. Šance sice Němcům nechyběly, ale český tým kontroloval hru a když už bylo potřeba, výtečně zasáhl mladý gólman pražské Slavie Daniel Brabec. Byl to především jeho večer, i proto, že spoluhráči v poli další branku nepřidali. Brabec byl nakonec vyhlášen nejlepším hráčem týmu trenéra Petra Hemského a Češi zvítězili 5:1.

Německo – Česko 1:5 (0:2, 0:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Holzmann (Seifert) – 3. Loskot (Kafka, Strýček), 7. Besser (Demel), 17. Brož (Vozdecký), 26. Šebek (Tenkrát), 26. Kameš (Tenkrát).
Rozhodčí: Krčelić (CRO), Wågström (SWE). Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 350. Střely na branku: 24:33. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

Německo: Englbrecht – Duck, Daschner, Müller, Buzas – Tolzer, Sturm, Menge, Sekesi – Seifert, Wichert, Ortolf, Holzmann – Engel, Rossi, Krzizok, Brazda.

Česko: Brabec – Brož, Demel, Vozdecký, Čuřík – Kameš, Šebek, Tenkrát, Besser – Strýček, Šimo, Kafka, Loskot – Moučka.

Ostatní výsledky druhého hracího dne

Slovensko – Slovinsko 4:3 pp. (0:1, 2:1, 1:0, 0:1 – 1:0)

Finsko – Švédsko 7:4 (2:1, 3:1, 1:2, 1:0)

Kanada – USA 3:5, (0:1, 1:1, 1:1, 1:2)