Po dnešku zná Stilmat extraliga inline hokeje všechny účastníky Final Four

Po dnešku zná Stilmat extraliga inline hokeje všechny účastníky Final Four

Nedělními zápasy završila Stilmat extraliga inline hokeje čtvrtfinálové série, které rozhodly o účastnících Final Four (Beroun, Brno, Olomouc, Slavia) a Prezidentského poháru. Zároveň se odehrálo první kolo zápasů o udržení, které určily, že pro příští sezónu se zachránili hráči Zlína a Uherského Brodu. O tom kdo nejvyšší soutěž opustí, se rozhodne v druhém kole play out mezi hráči Pardubic a Stormu.

2. zápasy čtvrtfinále:

Mission Roller Brno - ILHK Hradec Králové 14:3 (3:0, 3:0, 2:2, 6:1)

Branky a nahrávky: 4. Šebek (Strýček), 6. Vorel, 7. Skácel L. (Strýček, Šebek), 17. Kubica (Obdržálek, Brzobohatý), 20. Skácel L., 22. Šebek (Skácel R., Strýček), 30. Skácel L. (Skácel R., Strýček), 35. Skácel R. (Šebek, Strýček), 37. Vorel, 39. Kubica, 42. Obdržálek (Vorel), 45. Strýček (Kubica), 45. Kachlík (Kubica, Brzobohatý), 47. Fiedler (Obdržálek, Krejčiřík) – 26. Popela (Svoboda, Půlpán T.), 28. Macháň (Půlpán A.), 41. Bezděk

Úvod utání zvládli lépe domácí a po polovině hrací doby měli slušný náskok 6:0. Jejich klidnou hru lehce rozvrátily dvě rychlé trefy Hradce v rozmezí dvou minut. Brňané jako polití kýblem vody začali znovu makat a nedovolili soupeři zdramatizovat utkání, jako tomu bylo v zápase s Uherským Brodem. Domácí si na závěr otevřeli střelnici a pojistili si svůj postup do semifinále.

IHC Eagles Olomouc - IHC Čerti Kladno 4:3 (0:1, 3:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Handl (Husák, Čuřík), 22. Duba (Čuřík, Šimo), 23. Husák (Čuřík, Handl), 36. Duba (J. Cik) – 11. Strnad (Kameš, Vyskočil), 29. Kameš (Petrák), 41. Kameš (Sekáč).

Poté, co Kladenští Čerti vyhráli první čtvrtfinálové klání v poměru 6:5, mohli v Olomouci využít svůj mečbol. Eagles se však nedali a před svými fanoušky dokázali stav série vyrovnat. Kladno sice do druhého utkání čtvrtfinálového souboje díky Strnadovi vstoupili lépe, Olomoučtí ale zásluhou dvou využitých přesilovek otočili vývoj skóre a navrch ještě přidali třetí trefu. Čerti sice snížili na rozdíl jednoho gólu, před třetí sirénou ale rozvlnil síť domácí Duba, jehož přesná střela se nakonec stala vítěznou. Kladenští totiž dokázali v poslední čtvrtině už jen upravit stav zápasu na rozdíl jednoho gólu.

IHC Slavia Praha - IHC Night Birds Přerov 14:5 (2:2, 4:0, 4:3, 4:0) 

Branky a nahrávky: 5. Loskota (Mrňa), 6. Wurm (Toman), 20. Fiala (Toman), 20. Černoch (Chamrád), 23. Loskot (Sem), 24. Toman (Wurm), 28. Wurm, 29. Toman (Chamrád), 29. Loskot, 31. Černoch (Toman), 40. Malý (Sem, Loskot), 41. Malý (Sem), 45. Malý (Loskot), 46. Toman (Fiala) – 5. Andrýsek (Zbořil), 11. Školoud (Zbořil, Běhal), 26. Školoud, 30. Andrýsek (Školoud), 32. Andrýsek (Školoud, Zbořil)

Zápas začal poměrně vyrovnaně s mírnou převahou domácích, kteří dokázali vstřelit v páté minutě první branku zápasu. Hosté záhy vyrovanali, již za 19 vteřin ale znovu udeřila Slavia a zásluhou Wurma šla opět do vedení. Necelé dvě minuty před koncem první čtvrtiny ještě srovnal Školoud, po přestávce ale ukázali domácí svou sílu. Druhou část vyhráli 4:0 a bylo tedy prakticky rozhodnuto. Slavia si svůj náskok hlídala, oslabený Přerov, hrající pouze s šesti hráči v poli, se ještě ve třetí části třikrát prosadil, většina jejich akcí ale byla ze samostatných úniků. Slavia ve třetí čtvrtině vstřelila branky čtyři, stejný počet dala i v poslední části, kde už ale Přerovu nedovolila skórovat. Díky této výhře zvítězila v sérii 2:0 a postupuje tak do finálové čtyřky.

3 zápas čtvrtfinále:

IHC Eagles Olomouc - IHC Čerti Kladno 10:3 (2:1, 3:1, 4:0, 1:1)

Statistiky: Branky a nahrávky: 6. Šimo (Jurák, Cik), 7. Čuřík (Handl), 15. Duba (Čuřík), 22. Roupec (Husák), 24. Čuřík (Cik), 34. Handl, 34. Čuřík (J. Cik), 36. Šimo (Čuřík, Duba), 36. Cik (Čuřík, Husák), 47. Čuřík (TS) – 7. Redlich, 21. Jiřík (Petrák), 45. Vyskočil (Sekáč).

Eagles dokázali otočit vývoj čtvrtfinálové série a postoupili přes kladenské Čerty do finálové čtveřice! Olomoučtí dokázali v rozhodujícím utkání gólově přestřílet soupeře v prvních třech čtvrtinách, o svém vítězství de facto rozhodli už ve třetí čtvrtině, kdy Čertům dali celkem čtyři branky. Poslední třetina už se odehrála v klidném tempu, oba celky vstřelily po dvou brankách, a zápas tak skončil za stavu 10:3.

2. zápas o udržení:

IHC Roller Storm Praha 4:5 IHC Uherský Brod (2:1, 0:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 8. žovinec (Antončík), 10. Žovinec (Novák), 27. Schubert (Bílek), 38. Schubert (Bláha, Bílek) – 10. Pavlůsek (Kartůsek), 18. Heča (Šiller), 23. Woska (Ondráček), 37. Heča, 43. Pavlůsek (Woska)

Inline hokejisté Roller Stormu měli ve druhém čtvrtfinálovém utkání nůž na krku. Pokud by v tomto klání Uherskému Brodu podlehli, sezóna by pro ně skončila. S tím se však domácí nehodlali smířit a po první čtvrtině vedli 2:1. Ve druhém dějství však hosté zabrali a otočili vývoj duelu ve svůj prospěch - 3:2. Ve třetí dvanáctiminutovce se ale prosadili pouze domácí a stav byl tak nerozhodný 3:3. Závěrečná čtvrtina přinesla 3 góly. V jejím samotném úvodu padlo po jedné brance na každé straně, ale protože další zásah si připsali inline hokejisté Uherského Brodu, mohli se tak radovat z vítězství a zaslouženého postupu.

Foto: Petr Hubáček / archiv