"Italové mě zklamali," prozradil Milan Bláha

"Italové mě zklamali," prozradil Milan Bláha

Milan Bláha je na letošním Mistrovství světa veteránů nejlepším českým střelcem. Proti Švýcarům dal hattrick, Britům nasázel čtyři fíky a prosadil se i v zápase s Itálií. "Je to tím, že občas vystřelím," tvrdí skromně.

Milane, osm gólů ve třech zápasech, to je úctyhodný výkon, takže soudím, že se vám tady na turnaji hraje dobře...

Nevím, co na to říct. Asi je to tím, že hrajeme dobrou soutěž a poctivě trénujeme. Protože ty mančafty jako Švýcarsko nebo Itálie jsou hodně dobré. Co si je pamatuji ještě ze seniorských šampionátů, tak byli dobří, ale je vidět, že asi ten hokej už vůbec nehrajou. U nás v Rollerstormu hrajeme všichni pohromadě, chodíme pravidelně, někteří do toho ještě hrajou hokej, takže je vidět, že jsme fit. A to, že zrovna já jsem dal osm gólů, je podle mě jen tím, že občas vystřelím.

Do turnaje jste šli bez jediného tréninku. Bylo dobře, že jste se mohli sehrát na těch papírově slabších soupeřích a Itálii, která byla hlavní překážkou v cestě za prvenstvím ve skupině jste měli až nakonec?

Asi ani ne. Přijeli jsme sem ze dvou nebo tří mančaftů, takže jsme si řekli, že to dáme dohromady tak, jak jsme zvyklí. Ze začátku to možná nebylo ono, ale jde vidět, že když spolu hrajou ti kluci, kteří spolu hrajou normálně, tak to funguje. Možná to dobře bylo, že jsme šli na Italy až jako třetí zápas, ale oni mě trošku zklamali, protože je znám z dob, kdy jsem tam hrával. Jsou tady kluci, co ještě u nich hrajou nejvyšší soutěž a měli na víc. Trošku mi přišlo, že se nás báli, což je dobře.

Takže roli nejobávanějšího soupeře nyní přebírá Francie?

Popravdě jsem čekal, že největším problémem budou ti Italové, protože dost posílili. Je tam hodně mých bývalých spoluhráčů. Zrovna Gruber byl hodně vidět, ale ti ostatní mu bohužel moc nepomohli. Takže asi nejsilnější budou Francouzi, ale myslím si, že i Italové, kdyby dali gól, tak tady začnou lítat a je to o něčem jiném.

Do čtvrtfinále jdete z první pozice, což znamená proti Austrálii. Bude to jednoznačná záležitost?

Doufáme, že naskočí zase Tomáš Ulrich a že dá nějakého góla tady na turnaji. Jediná nevýhoda je to v tom, že půjdeme na Austrálii a když postoupíme, tak to bude obrovský výkonnostní skok, protože narazíme třeba na ty Francouze. Budou to dva diametrálně odlišné zápasy za sebou a to nemusí být dobré.