Další výhra z MS veteránů

Další výhra z MS veteránů

Po vydařeném úvodu se Švýcary čekal naše borce papírově slabší soupeř, kterým byla Velká Británie. Proti předpokladům Britové v úvodu lehce kousali, ale Češi neztráceli klid a trpělivě dokráčeli za vítězstvím.

Češi začali zápas výborně. Ronald Schubert dostal od Iva Jindráka perfektní pas za obranu a po jednačtyřiceti sekundách poslal svůj tým do vedení přesným zakončením mezi betony britské brankářky Hotsové. Jenže vyrovnání přišlo záhy. Britský útočník Marcel Maly sebral puk na vlastní polovině, projel s ním celé hřiště a přesnou ranou překonal Pavlíčka. A situace se ještě zkomplikovala, protože Britové dostali možnost přesilovky. Pavlíček v brance musel předvést řadu těžkých zákroků, aby to s námi nebylo horší, ale poradil si. Naopak na druhé straně dostal možnost vyniknout včerejší hrdina Milan Bláha, který v situaci jeden na jednoho prohodil puk mezi soupeřovými nohami a tváří v tvář bekhendovým blafákem překonal gólmanku. Hned v dalším střídání pak Schubert trefil tyč. V sedmé minutě se několikrát musel vytáhnout Pavlíček, jelikož naši špatně vystřídali a nechali za sebou úplně osamoceného hráče. Ten na českého gólmana nevyzrál ani v samostatném úniku, ani se střelou z mezikruží, ke které se dostal dodatečně. Vyrovnáno bylo v minutě osmé, kdy Maly dostal puk před branku a přesně trefil nad Pavlíčkovu lapačku.

Ve dvanácté minutě si Hotsová myslela, že se bude vylučovat, a tak vyrazila na střídačku v domnění, že má její tým výhodu. Jenže rozhodčí faul neviděl a výhoda se nekonala. Ronald Schubert tak měl hodně lehkou pozici a vystřelil vedení. To ale znovu nevydrželo dlouho. Britům na vyrovnání stačilo 9 sekund, tentokrát gól padl z hole Adriana Wheelera. Ale naši chlapi byli trpěliví. Nenechali se rozhodit a odměnou jim byl pěkný gól Schuberta, který do branky usměrnil Jindrákovu přihrávku a nastartoval českou kanonádu. Další gól padl čtyři a půl minuty před koncem první části, když se přesnou ranou prosadil Martin Veleský. Přesně půl minuty na to zužitkoval přesný pas Langra před branku Tomáš Kojecký a s přehledem poslal puk do sítě. Tři minuty před první sirénou motala naše první formace soupeři hlavu a výsledkem byl další gól z hole Milana Bláhy. Těsně před sirénou byl kousek od hattricku Schubert, ale podruhé v tomto utkání jej zradila tyč. To ho vůbec mrzet nemuselo, protože náskok 7:3 po první části, která se zprvu nevyvíjela úplně jednoznačně, byl velice pohodlný.

Prvních pět minut druhé části branku nepřineslo, ale zato jsme se dočkali zpestření v podobě malé rozmíšky a výměny názorů. Veteránský hokej se zde hraje převážně pro zábavu, což mu rozhodně neubírá na tempu, nicméně tvrdší kontakty jsou spíš výjimkou. Proto Marcel Maly těžce nesl, když schytal během jednoho střídání dva tvrdé hity od Bláhy. Jelikož Maleho jméno napovídá tomu, že má české kořeny, pochopitelně ovládá i české nadávky a nebál se je použít. K jeho smůle však českým nadávkám i rozumí a jelikož se konflikt odehrál přímo před českou střídačkou, nemohl následnou slovní smršť ustát, z hádky odjížděl jako poražený. Brity pak čekala přesilovka, ale nevyužili ji a stejně pak naložili i Češi s tou svou. Z přesilovky jsme šli rovnou do dalšího oslabení a je nutno dodat, že jej český tým ustál jedině díky perfektnímu Hrachovinovi, který stejně jako včera v půli zápasu vystřídal Pavlíčka.

Naopak na druhé straně bylo veselo. Milan Bláha přesnou ranou nad lapačku navýšil skóre zápasu i svůj gólový účet, který je po dvou zápasech jiš na osmičce. Následovalo další oslabení Čechů, ale největší šanci v něm měl Plášek, jehož prudkou střelu z první brankářka zlikvidovala s velkým štěstím. Poté se ještě do zakončení prokličkoval na druhé straně Maly, ale na Hrachovinu si nepřišel. Sedm minut před koncem utrpěl krvavé zranění Kojecký, který si při pádu nešťastně rozsekl obočí o přiblu, ale po krátkém ošetření se ještě do hry vrátil. Poté si Schubert protáhl střídání a připravil šanci pro Pláška, který opět při střele z první neměl štěstí. V závěru utkání pak Hrachovina zneškodnil ještě tvrdou ránu Maleho a zajistil si tak, že neinkasoval už druhý zápas v řadě.

Nejlepší hráči zápasu

1. Petr Hrachovina
2. Milan Bláha
3. Ivo Jindrák

Nejlepší hráč soupeře

Marcel Maly