Karel Rachůnek je prvním členem nově vzniklé Síně slávy českého inline hokeje

Karel Rachůnek je prvním členem nově vzniklé Síně slávy českého inline hokeje

Česká asociace inline hokeje na klubové konferenci před startem ročníku 2015 představila nově vzniklou Síň slávy českého inline hokeje. Jako první do ní byl in memoriam uveden obránce Karel Rachůnek, který tragicky zahynul během leteckého neštěstí hokejistů Jaroslavle. Hokejový mistr světa 2010 získal zlaté medaile také s inline reprezentací v letech 2007 a 2011.

Inline hokeji se věnoval již od počátku vzniku klubu IHC Devils Zlín. Za dobu klubového působení vybojoval celkem 5 titulů mistra ČR, přičemž podle svých slov si nejvíce cenil titulu z roku 2007, kdy při výhře 7:6 v prodloužení proti Pardubicím sám vstřelil vítěznou branku. Za celek Devils Zlín odehrál celou svojí inline hokejovou kariéru, s výjimkou sezóny 2008, kdy nastupoval v dresu Uherského Brodu.

Jako kapitán se velkou měrou zasloužil o historický moment, když v roce 2007 v Bilbau zvedl nad hlavu pohár pro mistry světa organizace FIRS. Jednalo se o historicky první seniorský titul mistrů světa pro Českou republiku. Slastný mistrovský pocit zažil také v roce 2011 v Pardubicích, kde byl jedním z klíčových hráčů mistrovského kádru. I tento titul byl pro Českou republiku historický, protože se jednalo o první a dosud jediný titul pod hlavičkou organizace IIHF.

Dne 15. prosince 2011 byl uveden do Síně slávy českého hokeje. Do Síně slávy českého inline hokeje byl 31. ledna 2015 uveden jako první člen. Dres z jeho oblíbeným číslem 4 byl v roce 2011 navždy vyřazen ze sady reprezentační dresů.

Kompletní medailon Karla Rachůnka naleznete v sekci Síň slávy.