David Šebek řídil vysokou výhru Boskovic nad Přerovem

David Šebek řídil vysokou výhru Boskovic nad Přerovem

Odpolední utkání domácích Boskovic s Přerovem dlouho vypadalo na vyrovnané klání. To se změnilo se začátkem druhé poloviny, kdy Boskovice převzaly otěže utkání a díky sedmi gólům udělaly z utkání poměrně jednoznačnou záležitost.

Skóre otevřel na začátku čtvrté minuty David Šebek, jenž překonal hostujícího brankáře bekhendovou kličkou. Hosté rychle zareagovali a po dvou minutách bylo srovnáno, když se prosadil Aleš Jergl. Více šancí si tvořili domácí, ale dlouho se nemohli prosadit. To se změnilo šest a půl minuty před koncem, když se opět prosadil David Šebek. Přerovští zvládli ještě do konce poločasu vyrovnat, když překonal Külzera Adam Holík. Vypadalo to, že se tak přestávka bude trávit za nerozhodného stavu. To ovšem odmítl 64 vteřin před koncem Tomáš Müller, jenž zužitkoval přečíslení dva na jednoho. 

Druhý poločas byl mnohem bohatší na branky, které padaly hlavně za záda přerovského Machače. Na rozdíl dvou branek zvyšoval vedení domácích Jiří Šmahel a o dvě minuty později přidal pátou trefu David Šebek, jenž tak zaznamenal hattrick. Po krátké odmlce přišel nejhektičtější úsek hry, když se během 80 vteřin prosadili domácí třikrát. Šestou branku Boskovic zařídil prudkou střelou opět David Šebek. Na něj navázal Tomáš Müller, který z osy hřiště propálil brankáře pod lapačkou. Skvělou pasáž zakončil osmou brankou Erik Pospíšil, jenž procedil puk do branky střelou mezi tyčku a pravý bok brankáře. 

Závěr utkání už tak divoký nebyl, ale to neznamenalo, že diváci neviděli ani jednu branku. Devátý zásah domácích obstaral v 36. minutě Erik Pospíšil, jenž využil jediné přesilové hry v utkání. Přerovští se připomněli ještě ve stejné minutě, když Külzera překonal Tomáš Hanák, který z levé strany poslal puk pod horní tyčku. O dvě minuty později přišla poslední branková akce hostů. Po pěkné kombinaci se prosadil Martin Gremlica. V závěru to Přerov zkoušel bez brankáře, z čehož padla desátá branka Boskovic, kterou oslavil Tomáš Müller



03.06.2023 14:00| 5.kolo| Boskovice| 30 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
IHC Night Birds Přerov
10:4
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Šico, Stanislav Lerch

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:11HC Boskovice-1:0David ŠebekDavid Bílý
05:50IHC Night Birds Přerov-1:1Aleš JerglMartin Gremlica
13:30HC Boskovice-2:1David ŠebekLukáš Ošlejšek, Lukáš Šmíd
17:30IHC Night Birds Přerov-2:2Adam HolíkDaniel Indrák, Tomáš Hanák
18:56HC Boskovice-3:2Tomáš MüllerJiří Šmahel
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:24HC Boskovice-4:2Jiří ŠmahelErik Pospíšil, David Šebek
22:48HC Boskovice-5:2David ŠebekMichal Schejbal
26:31HC Boskovice-6:2David ŠebekMarek Göndör, Lukáš Šmíd
27:20HC Boskovice-7:2Tomáš MüllerMichal Schejbal, Jan Külzer
27:51HC Boskovice-8:2Erik PospíšilLukáš Ošlejšek, Lukáš Šmíd
35:40HC BoskovicePPG9:2Erik PospíšilJiří Šmahel, Lukáš Šmíd
35:55IHC Night Birds Přerov-9:3Tomáš HanákMartin Gremlica, Adam Holík
37:26IHC Night Birds Přerov-9:4Martin GremlicaAdam Holík, Tomáš Hanák
39:41HC Boskovice-10:4Tomáš MüllerJan Külzer