Brno zvládlo těsnou bitvu s Přerovem, v závěru rozhodl Filip Král

Brno zvládlo těsnou bitvu s Přerovem, v závěru rozhodl Filip Král

Jen pět gólů nabídla sobotní bitva dvou tabulkových sousedů ve skupině východ – třetího Brna se čtvrtým Přerovem. Domácí se rychle ujali dvougólového vedení, nicméně hosté ještě v první půli dokázali srovnat. Na další – a nakonec rozhodující – gól se poté čekal až do závěrečných okamžiků zápasu, o vítězství Mission Rolleru rozhodl tři minuty před koncem obránce Filip Král.

Domácí do utkání vstoupili v daleko početnější sestavě a od úvodu byli aktivnější. Svou převahu přetavili v úvodní branku na konci čtvrté minuty, když se prosadil z osy hřiště Jan Dufek. Za další minutu navíc Brno slavilo podruhé, když Kučeřík v rychlé akci našel křižným pasem opět Jana Dufka a ten ranou z první trefil pod břevno. Přerovští však velmi rychle přispěchali s odpovědí, když n a začátku sedmé minuty ujel po levém křídle Tomáš Hanák a mezi betony propálil Chvátala. Hosty vstřelený gól nabudil a ve dvanácté minutě bylo srovnáno, když se zprava protáhl před branku Aleš Jergl a i přes faul dokázal bekhendem zakončit. Ve zbylé části první půle hráli domácí dvě přesilovky, ani jedna se jim však využít nepovedla. 

Ve druhé půli byl nejprve aktivnější hosté, Jergl ve velké šanci v akci dvou na jednoho přestřelil branku. Na druhé straně měl dobrou příležitost po pasu Krále volný Rosendorf, střílený puk ale nakonec těsně netrefil. Další zajímavé momenty se ve vyrovnané bitvě udály až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve Kubica nebezpečně střílel zleva na přední tyč, na druhé straně se pak Chvátal výtečně přesunul proti Holíkovi. Ten dostal pas před poloodkrytou branku zpoza svatyně. Necelé čtyři minuty před koncem pak přišlo rozhodující moment, kdy nejprve hostující Andrýsek před brankou sám minul a z protiakce našel Kubica u tyčky volného Filipa Krále, který poslal puk pod břevno. Hosté to v závěru zkusili bez gólmana, ale Brno těsný náskok uhájilo a po výhře 3:2 odskočilo svému soupeři v tabulce už na pět bodů.

03.06.2023 10:00| 5.kolo| Brno| 15 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC Night Birds Přerov
3:2
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Šico, Stanislav Lerch

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:58Mission Roller Brno-1:0Jan DufekJakub Kachlík
04:54Mission Roller Brno-2:0Jan DufekRadek Kučeřík, Pavel Strýček
06:03IHC Night Birds Přerov-2:1Tomáš HanákDaniel Indrák, Jakub Machač
11:20IHC Night Birds Přerov-2:2Aleš JerglMartin Gremlica
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:42Mission Roller Brno-3:2Filip KrálZdeněk Kubica, Dominik Hrachovina