Třináct branek i bitka. Zlín v duelu prvního s druhým porazil Boskovice

Třináct branek i bitka. Zlín v duelu prvního s druhým porazil Boskovice

Hokejisté Zlína zvítězili v odpoledním zápase čtvrtého kola Stilmat extraligy nad Boskovicemi 9:4 a na prvním místě tabulky skupiny Východ jim odskočili na rozdíl šesti bodů. Po dvou gólech zaznamenali domácí Richard Hrazdira a Michal Brida a hostující Marek Göndör.

Domácí otevřeli skóre po minutě a 21 sekundách, kdy se přesnou přízemní střelou prezentoval Daniel Gazda a zaznamenal patnáctý gól v aktuální sezoně. V úvodu zápasu se pak ještě z první prosadil Adam Bachánek, Boskovice snížily díky gólu Marka Göndöra z předbrankového prostoru po průniku Novotného.

Pak znovu dvakrát udeřili Devils. Nejprve po přihrávce Gazdy překonal přesouvajícího se Jana Külzera Dominik Luža, následně využil první polovinu dlouhé čtyřminutové přesilovky za dva fauly Šmída střelou pod horní tyč Richard Hrazdira. Za hosty mohl snížit Šmíd, kterého koncem betonu reflexivně vychytal Kořének, ale útočník Boskovic byl při zakončení ve velké šanci faulován a rozhodčí nařídili trestné střílení. To však Šmíd neproměnil, puk poslal do betonu zlínského brankáře.

Druhou branku Jihomoravanů zaznamenal až Tomáš Müller, který vystřelil po nájezdu z pravé strany nad Kořénkovu lapačku. Zlínu vrátil třígólový náskok v poslední minutě prvního poločasu Michal Brida, jehož střela z pravé strany Külzerovi propadla skrz výstroj do sítě.

Ve 25. minutě předvedly Boskovice povedenou akci, která znamenala snížení. Niklas Külzer našel mezi bránícími domácími hráči dlouhým pasem kapitána hostů Jakuba Hrazdila, který „zavěsil“ do vzdálenějšího horního rohu zlínské brány. Devils odpověděli obdobným způsobem: na nabídku Suhrady si najel Richard Hrazdira a přesnou tečí přidal druhý gól v zápase. O necelých deset minut později si tak počínal také jeho spoluhráč Michal Brida, jenž usměrňoval puk do brány po přihrávce Luži. Ještě předtím neproměnil trestné střílení Tomáš Pavlůsek, Jan Külzer jeho blafák do bekhendu zneškodnil lapačkou. 

Poslední gól Boskovic padl ve 36. minutě, Marek Göndör zaznamenal druhou trefu v duelu po průjezdu do slotu a střele do pravého horního rohu domácí brány. Zlínu vrátil čtyřgólové vedení jeho nejproduktivnější hráč Lukáš Chludil, následně se poblíž střídačky Devils strhla krátká bitka, do níž se po dohrání jednoho z hostů u mantinelu pustili Brida se Šmídem. Domácí hráč dostal za své počínání celkem šest trestných minut, zatímco útočník hostů pouze dvě a čtyřminutovou početní převahu si tak vyzkoušely i Boskovice. V ní ale namísto snížení podeváté inkasovaly, Külzera z úniku prostřelil Jiří Suhrada



27.05.2023 14:00| 4.kolo| Zlín| 20 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
HC Boskovice
9:4
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Šico

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:21IHC Devils Zlín-1:0Daniel GazdaDominik Luža, Jiří Suhrada
03:24IHC Devils Zlín-2:0Adam BachánekLukáš Chludil
07:16HC Boskovice-2:1Marek GöndörJonáš Novotný
08:46IHC Devils Zlín-3:1Dominik LužaDaniel Gazda, Jiří Suhrada
13:56IHC Devils ZlínPPG4:1Richard HrazdiraLukáš Chludil, Adam Bachánek
17:48HC Boskovice-4:2Tomáš MüllerLukáš Ošlejšek
19:38IHC Devils Zlín-5:2Michal BridaJiří Suhrada
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:03HC Boskovice-5:3Jakub HrazdilNiklas Külzer
25:21IHC Devils Zlín-6:3Richard HrazdiraJiří Suhrada
34:27IHC Devils Zlín-7:3Michal BridaDominik Luža, Adam Hamrla
35:47HC Boskovice-7:4Marek Göndör
36:18IHC Devils Zlín-8:4Lukáš ChludilAdam Bachánek
39:14IHC Devils Zlín-9:4Jiří Suhrada