Hráči Rats potvrdili roli favorita. Hořovice tahaly za kratší provaz

Hráči Rats potvrdili roli favorita. Hořovice tahaly za kratší provaz

V rámci dvojzápasu Hořovice vyzvaly pražské Rats, aktuálního lídra západní tabulky Stilmat extraligy. Právě Rats zvládli vstup do utkání a až do posledních minut drželi čisté konto. Hořovičtí si dlouho lámali zuby, ale nakonec nulu v závěru utkání smazali. Prague Rats zvítězili poměrem 1:3.

Neuběhli ani čtyři minuty utkání a Prague Rats už byli ve dvoubrankovém vedení. V čase 2:38 otevřel brankový účet utkání Matyáš Filip po sehrávce Brandejský-Hašek - 0:1. O minutu později měli hosté další důvod k radosti. Petr Hašek postavený před brankou nastavil hůl přesně do rány Jiřího Brandejského a usměrnil kotouč za záda domácího brankáře - 0:2. V závěru deváté minuty měl na své holi snížení David Jindra, který ukázal šikovné ruce, ale v koncovce orazítkoval pouze brankovou konstrukci. S následnými dorážkami si už brankář Rats poradil.

V druhé polovině závěrečné třetiny Pražané rozebrali domácí obranu, kdy Martin Tvrzník přistrčil kotouč na Jiřího Brandejského, proti kterému se domácí Novák bleskově přemístil. Brandejský ovšem ukázal přehled o hře a akci vyšperkoval přihrávkou na zcela volného Oscara Flynna, který trefil značně odkrytou branku - 0:3. Domácí, kteří se z prvního utkání gólově vystřileli neztráceli naději a necelé tři minuty před závěrečnou sirénou smazali nulu na svém účtě a snížili na rozdíl dvou branek, když se prosadil Jakub Žmola po útočné akci založené Danielem Čechem - 1:3. V posledních vteřinách Hořovice ještě zariskovaly při hře bez brankáře, ale brankový stav utkání už se nijak nezměnil.



27.05.2023 13:00| 4.kolo| Nikolajka| 37 diváků
HC Cvočkaři Hořovice
HC Cvočkaři Hořovice
IHC Prague Rats
1:3
IHC Prague Rats
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Výborný, Hubáček Petr

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:38IHC Prague Rats-0:1Matyáš FilipJiří Brandejský, Petr Hašek
03:37IHC Prague Rats-0:2Petr HašekJiří Brandejský, Martin Tvrzník
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
31:18IHC Prague Rats-0:3Oscar FlynnJiří Brandejský, Martin Tvrzník
37:10HC Cvočkaři Hořovice-1:3Jakub ŽmolaDaniel Čech