Češi zlomili silné Američany a po vítězství 3:2 jsou stále stoprocentní

Češi zlomili silné Američany a po vítězství 3:2 jsou stále stoprocentní

Druhý zápas, druhé vítězství. Česká republika si poradila s nabitým kádrem Spojených států a s neotřesitelnou jistotou už postupuje do vyřazovacích bojů. Zápas v dobrém tempu Češi otevřeli přesilovkovou brankou. Američané sice ještě dvakrát vyrovnali, ale potřetí si už naše reprezentace náskok vzít nenechala a vyhrála 3:2.

Ve druhém zápase na turnaji v sestavě chyběli dva obránci - zkušený Šebek a mladý Buchta. Zápas začal v rychlém tempu a hra se přelévala ze strany na stranu. Pár dobrých šancí bylo možno vidět na obou stranách. První opravdu velkou příležitost měl v osmé minutě Marek Loskot. O pět minut později byl velice blízko gólu Šinágl, ale jeho střela břinkla o břevno a zmizela mezi diváky.

Češi byli v druhé části poločasu aktivnější a vzešla z toho přesilovka. Petr Šenkeřík a Petr Kafka si dlouho vyměňovali puk, až druhý jmenovaný vypálil tvrdě a výhodu zužitkoval. Čechy podržel dobrými zákroky brankář Brabec, na druhé straně si střeleckou pozici připravil Kafka.

Také první americká přesilovka byla využita. Skyler Hoar nevěděl co s pukem, a tak jej pouze nahodil a o jednoho z českých obránců puk smolně zapadl do branky. Naštěstí srovnaný stav netrval ani minutu. Martin Fiala procedil obráncem sražený kotouč kolem tyčky. V pětadvacáté minutě Jose Cadiz dostal v útočném pásmu příliš mnoho prostoru a opět vyrovnal.

Přesně v čase 31:00 dostal opět Petr Kafka přenechaný puk od Marka Loskota a tvrdou ranou k levé tyči poslal Česko opět do vedení. Hra poté byla bojovnější a odehrávala se spíše u mantinelů než před brankami. V posledních sekundách při reprezentačním týmu stálo štěstí, a tak mají Češi po dvou zápasech na kontě plný počet bodů a jistý postup do čtvrtfinále.

USA – Česká republika 2:3 (0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 22. Hoar (Kane), 26. Cadiz (Hoar) – 15. Kafka (Šenkeřík), 22. Fiala, 31. Kafka (Loskot)

Česká republika: Brabec – Strýček, Tvrzník, Šenkeřík, Přibyl, D. Bernad – Šimo, Šinágl, Kafka, Loskot, Fiala, J. Cik.

Hodnocení trenéra Jiřího Suhrady

„Ze začátku nám trošku chyběl pohyb. Byli jsme málo na puku, málo jsme byli aktivní. Potom jsme dali branku z přesilovky a trošku se to zlepšilo. Byly tam nějaké chybičky, ale celkově se zápasem spokojený jsem. Odbojovali jsme to výborně a v druhé dvacetiminutovce už jsme byli lepší.“