Český tým završil skupinovou část výhrou nad Kanadou

Český tým završil skupinovou část výhrou nad Kanadou

Čtyři utkání, čtyři vítězství. Češi uzavřeli skupinu bez porážky a zaslouženě směřují do čtvrtfinále z první příčky. V posledním zápasu přehráli po výsledku 5:1 Kanadu.

Český tým v páté minutě získal vedení, když Češi využili první vážnější příležitost. V přečíslení dva na jednoho nachystal Patrik Šebek puk na hůl Petra Kafky a zkušený české střelec otevřel gólový účet.

Po využití přesilové hře to bylo už 2:0. České reprezentaci stačilo devatenáct vteřin, aby napřáhl k tvrdé střele Petr Školoud. Puk se zastavil až za kanadským brankářem Stormem. Početní výhodu následně dostal i soupeř a dokonce dvojnásobnou.

Jenže Kade Vilio mířil dvakrát pouze do brankové konstrukce a také se vyznamenal Jiří Matoušek. Dlouhé oslabení Češi ubránili a do poločasu šli s vedením o dvě branky.

Když Kanada nabídla českému týmu znovu přesilovou hru, Češi toho rádi využili. Ve 25. minutě přihrávkou přes osu Patrik Šebek vybídl Marka Loskota a stav byl rázem 3:0.

Kanaďané ale po dobrém napadání ve 29. minutě snížili a chtěli se ještě poprat o body. Kade Vilio využil práce Cory Hatchera a jako první překonal Matouška. Jenže český brankář předváděl skvělé zákroky a soupeři další zásah nepovolil.

Ve 36. minutě navíc prosvištěl po levé straně Jakub Cik a zvýšil na 4:1, aby dodal klid do české hry pro poslední minuty. A v závěru ještě výhru zpečetil Marek Loskot, který v poslední minutě z nulového úhlu nacpal puk za Storma popáté.

Česko – Kanada 5:1 (2:0)

Branky a nahrávky: 5. Kafka (Šebek), 12. Školoud (Fiala), 25. Loskot (Šebek), 36. Cik, 40. Loskot (Bernad) – 29. Vilio (Hatcher).

Česko: Matoušek – Strýček, Šebek, Kafka, Loskot – Vyoral, Cik, Bernad, Fiala – Andrýsek, Kuchař, Školoud, Skácel

Kanada: Storm – Isaacs, Story, Vulgan, Goodfellow, Cabral, Morgan, Mendelsohn, Hatcher, Virtanen, Garb, Vilio T. Vilio K.