Junioři mají bronz! V utkání o 3. místo otočili zápas s Namibií

Junioři mají bronz! V utkání o 3. místo otočili zápas s Namibií

Čeští junioři z Argentiny odjedou s medailemi! Zápas s Namibií se ale pro ně nevyvíjel dobře a dvakrát prohrávali. Utkání se ale zlomilo ve druhém poločase, kdy Češi zápas otočili třemi brankami.

Namibie měla lepší vstup do zápasu a její aktivita se jí zúročila v 8. minutě. Nejproduktivnější hráč soupeře Keanan Simpson se dostal ke střele a dokázal protlačit puk výstrojí českého brankáře.

Zanedlouho přišla odpověď. Adam Abazaj se dostal do úniku mezi dva hráče soupeře a střelou nad rameno brankáře Kocka srovnal na 1:1.

V poslední minutě první části Češi podruhé inkasovali a Namibie získala znovu vedení. Čechům nevyšlo přečíslení, aby se prostor otevřel na druhé straně. První střela ještě k Lequinovi neprošla, jenže puk sebral Henning Schulze, který vrátil soupeři vedení.

Již po patnácti vteřinách druhé půle mohli být 2:2, jenže Kuchařův pas na Abazaje gólem neskončil, protože se vyznamenal brankář Thomas Kock.

Ve 24. minutě už to ale bylo 2:2. Kocka prostřelil Matouš Havlík a Češi byli zpět ve hře! Namibie měla brzy další slibné šance, jenže Braun, Schulze i Simpson ztroskotali na výborném Lequinovi.

A tak dostal příležitost Václav Komínek, který projel až před Kocka a české juniory poslal poprvé do vedení! Namibie neustále trápila Lequina a snažila se o odpověď. Josua Zaferinu obkroužil bránu, jenže přes rameno Lequina puk zastavila tyč. Neuspěl ani Simpson, který našel ve slibné šanci volného Dediga.

Když v poslední minutě nadvakrát puk do prázdné branky Namibie dostal Adam Abazaj, čeští junioři se mohli radovat z bronzu!

Česko – Namibie 4:2 (1:2)

Branky a nahrávky: 10. Abazaj, 24. Havlík, 34. Komínek, 40. Abazaj – 8. Simpson, 20. Schulze (Borstlap).

Česko: Lequin (Brada) – Kuchař, Abazaj, Komínek, Novotný, Zapletal, Voska, Halbych, Havlík, Zdeněk, Skoupý.

Namibie: Kock (Zaferinu Josef) – Barstlap, Laporte, Januare, Dedig, Simpson, Schulze, Coetzee, Zaferinu Josua, Mentzel, De Jager, Braun