Postup v poslední vteřině! Čeští junioři do semifinále prošli přes Kolumbii

Postup v poslední vteřině! Čeští junioři do semifinále prošli přes Kolumbii

Čekání až do posledního možného okamžiku se vyplatilo. V čase 39:59 se trefil Mikuláš Skoupý, který rozhodl čtvrtfinálovou bitvu s Kolumbií. Češi po těsné výhře 1:0 jdou do semifinále!

Už v první minutě a při prvním střídání mohli Češi získat vedení, které by jim rozvázalo ruce. Skoupý zůstal sám za obranou Kolumbie, jenže jeho dlouhá bekhendová klička skončila jen na tyči branky. V další příležitosti se ocitl Daniel Dunda, který sebral volný puk, jenže jeho zakončení skončil v lapačce Gabriela Ruize.

Otevřít skóre mohl taky Marek Zapletal, ovšem z dobré pozice přestřelil. A když se neprosadil ani Daniel Dunda, který přešel přes obránce, poločasový stav zůstal bez branek.

Ve druhé polovině mohl stav změnit Jakub Zdeněk, ale mezi kruhy ani on neuspěl. Další možnosti měli Daniel Dunda, ovšem jeho střela na vzdálenější tyč se zastavila na tyči. Neuspěl následně ani Komínek s Kuchařem.

Kolumbie dostala k dispozici početní výhodu, ale moc toho nevymyslela. A tak se do velké šance dostal Mikuláš Skoupý, který orazítkoval horní tyč.

První branka přišla až v poslední minutě a taky poslední vteřině! Daniel Dunda z rohu křižným pasem našel Mikuláše Skoupého, jehož zakončení tentokrát zapadlo přesně k tyči a Češi se mohli radovat z postupu do semifinále!

Česko – Kolumbie 1:0 (0:0)

Branka a nahrávka: 40. Skoupý (Dunda).

Česko: Lequin – Kulhánek, Dunda, Kuchař, Abazaj, Komínek, Novotný, Zapletal, Voska, Halbych, Havlík, Zdeněk, Skoupý.

Kolumbie: Ruiz – González, Uribe, Aguirre, Ramirez, Prieto, Calderón, Cediel, Pieschacon A., Galindo, Pieschacon J. A., Buenaventura, Mariño