Francie zvládla lépe duel s českými juniory

Francie zvládla lépe duel s českými juniory

Náročný program druhého dne World Skate Games vyvrcholil duelem dosud neporažených týmů skupiny A. Čeští junioři ale na Francii nestačili a přišli o první body, když soupeři podlehli 0:3.

Svižný úvod z obou stran. Na jedné straně chtěl rychle otevřít skóre Alex Gauze, na druhé straně dobře viděl Marek Zapletal ještě lépe postaveného Adama Abazaje, ovšem francouzský brankář dokázal nacpat rukavici k tyči. Ještě větší šanci měl Daniel Dunda, jenž se zjevil za obranou soupeře, dostal ideální pas, ovšem recept na Tima Frogera už nenašel. Dundu zastavila branková konstrukce.

Daniel Dunda byl hodně vidět. Podruhé Francouzům zatopil, když jej vybídl Tadeáš Kulhánek, jenže ve slibné šanci tentokrát přestřelil Frogerovu branku. Češi sice měli v první polovině více ze hry, ovšem gól z toho vytěžit nedokázali.

Druhou půli mohl gólově otevřít Daniel Dunda, kterého našel Jakub Kuchař, jenže ani třetí příležitost Dunda nevyužil. Naopak přišlo vyloučení a početní výhoda pro soupeře. Češi riskovali a chtěli vydolovat puk, aby mohli přejít do přečíslení, ale to se jim vymstilo. Puk získal Jeanmart, měl hromadu času, s čímž naložil nejlépe jak mohl a švihem prostřelil Lequina kolem lapačky.

Nepříjemně u české branky dotíral Gauze, ale neuspěl. A přišlo druhé vyloučení. Češi dlouho pečlivě bránili a několik nebezpečných střel skončilo na výstroji Lequina. Až se do puku opřel Mathis Lambert, kterému pomohla clona a kotouč zapadl přesně k tyči, aby Francie zvýšila již na 2:0.

Druhá branka jakoby Čechy zlomila a s přibývajícím časem se nestupňoval nápor na branku Francie. Zdramatizovat závěr mohl Adam Abazaj, jenže zase chyběl kousek. A tak se soupeři podařilo využít hry českého týmu bez brankáře. Florent Carraz se trefil do prázdné branky a bylo vymalováno.

Francie – Česko 3:0 (0:0)

Branky a nahrávky: 24. Jeanmart, 34. Lambert, 40. Carraz.

Francie: Froger – Jeanmart, Gauze, Romanaz, Mesona, Riberac, Lambert, Schneider, Labreux, Dupuis, Flamet, Carraz, Monteux.

Česko: Lequin – Kulhánek, Dunda, Kuchař, Abazaj, Komínek, Novotný, Zapletal, Voska, Halbych, Havlík, Zdeněk, Skoupý.