Šestnáctka si zahraje o zlato! Češi v derby dokázali přejít přes Slovensko

Šestnáctka si zahraje o zlato! Češi v derby dokázali přejít přes Slovensko

Český tým do šestnácti let zvládl zápas se Slovenskem, a zahraje si tak finále s domácím Španělskem. Češi zvítězili 3:0.

U16 – SEMIFINÁLE | Slovensko – Česko 0:3 (0:0)

Branky a nahrávky: 22. Tittl (Malínek), 32. Koudela a 40. Koudela

Slovensko: Stančík – Ďuriš, Trúchly, Bayer, Ozimák, Bajza, Štrabák, Racz, Tomaškovič, Kováč, Surový, Chrenko, Karsay, Fatul, Berčík

Česko: Šejba – Malínek, Řivnáč, Jindrák, Tittl, Mozr, Nesrsta, Koudela, Dufek, Pekař, Ruml, Lorenz, Uřičář

Češi dostali jako první přesilovou hru, ale v koncovce úspěšní nebyli. Vážnější byla až akce při přečíslení tři na dva, ale Ruml brankáře Slovenska nepřelstil. S přibývajícími minutami český tým více kontrolovali hru, ale ani Koudela ve své šanci neuspěl.

Druhou početní výhodu už Češi využili a netrvalo to dlouho. Ve 22. minutě Filip Tittl dostal křižnou přihrávku od Malínka a český tým získal vedení 1:0. Srovnat mohl Chrenko, ale Šejba zasáhl lapačkou. Zvýšit mohl Koudela, ovšem v brankovišti svou kličku nedotáhl.

Ve 32. minutě už se Filip Koudela prosadil. Z pravé strany nabruslil před Stančíka a pověsil kotouč pod horní tyč. Slovensko se snažilo o srovnání, ovšem Šejba byl neprůstřelný a i on zásadně přispěl k vítězství. Výhru pečetil v poslední minutě Filip Koudela gólem do prázdné branky.