Kroměříž přivítá Final Four Stilmat extraligy. Kdo zvedne pohár?

Kroměříž přivítá Final Four Stilmat extraligy. Kdo zvedne pohár?

Poprvé se Final Four Stilmat extraligy bude konat v Kroměříži. O titul se porvou čtyři týmy, které prošly přes čtvrtfinále. Nejprve se v semifinále utká ILHK Hradec Králové s Devils Zlín, následně druhý finalista vzejde z utkání Night Birds Přerov a SK Černošice. Pojďme si představit účastníky!

ILHK HRADEC KRÁLOVÉ

Vítěz západní skupiny. A taky i horký kandidát na titul. Hradec Králové v základní části ukázal, že se s ním musí počítat, když dvakrát zdolal silný tým Prague Rats. V osmi utkáních nasbíral celkem dvacet bodů, prohrál pouze jednou s Černošicemi. Ve čtvrtfinále se Královohradečtí utkali s nováčkem z Hořovic. Po výsledcích 12:2 a 12:3 pohodlně postoupili na finálový turnaj.

Lukáš a Jakub Novák, Filip Kuťák a Aleš Půlpán. Tahle čtveřice ve dvou zápasech čtvrtfinále nasbírala celkem jednačtyřicet bodů! Devils by si tato jména měli zapamatovat. A nejen ta. Sestava Hradce Králové je protkána zajímavými jmény. 


IHC DEVILS ZLÍN

V závěru základní skupiny Devils ztratili první příčku ve východní části Stilmat extraligy, když jej zdolal Přerov a sebral mu výhodnou pozici. Zlín tak musel o postup na Final Four bojovat s Brnem. První duel čtvrtfinále vyzněl jednoznačně pro Zlín, který Brnu natočil desítku! Přišlo ale uspokojení a v odvetě to nevypadlo se Zlínem vůbec dobře, když Mission Roller vedl 4:0 a 5:1. Devils ale po nájezdech nakonec zvítězili 6:5 a zahrají si v Kroměříži.

David Hrazdira, Daniel Gazda a Jiří Suhrada řádili v základní části. V play-off se k nim přidal Jan Bartko a Jiří Karafiát. Přesvědčivé výkony dlouhodobě podává brankářská dvojice Michal Kořének a Daniel Huf.


IHC NIGHT BIRDS PŘEROV

Přerov posledním zápasem opanoval základní část východní skupiny. Ve čtvrtfinále tak do MEO arény dorazily Boskovice, které ale po přesvědčivém výkonu Night Birds nemohly pomýšlet na postup. Přerov si místenku na Final Four zajistil výsledky 5:0 a 7:3.

Jakub Navrátil s Alešem Jerglem prokazují extraligové kvality jak na ledě, tak na kolečkách. A když se přerovská soupiska rozrostla o Mikuláše Zbořila, Petra Školouda a Jana Andrýska, kvalita se ještě zvedla. V brance je oporou Michal Postava, který si držel nejlepší čísla v základní části.


SK ČERNOŠICE

Největší překvapení Final Four. Outsider to ale určitě nebude! Po základní části, v níž Černošice zrovna nezářili, narazili ve čtvrtfinále na favorizovaný tým Prague Rats. A když se dvakrát nerozhodlo po čtyřiceti minutách, urvali Černošice postup v prodloužení a nájezdech. Ukázali tak obrovskou vnitřní sílu, která by z nich mohla dělat černého koně finálové turnaje.

Dvě důležitá jména. Marek Loskot a Petr Kafka. Ověnčení světovými tituly a záruka vysoké kvality, což prokázali právě ve zmiňovaném čtvrtfinále. Night Birds o nich jistě dobře ví!