Přerov podruhé zdolal Boskovice a ve Final four nebude chybět

Přerov podruhé zdolal Boskovice a ve Final four nebude chybět

Inline hokejisté Přerova zvítězili ve druhém střetnutí čtvrtfinále play-off STILMAT extraligy nad Boskovicemi 7:3 a postoupili mezi čtyři nejlepší celky nejvyšší soutěže. Jihomoravané sice Night Birds potrápili více, než v prvním utkání, sérii však zdramatizovat nedokázali. Sovičky, za něž dvakrát skóroval kapitán Hanák, zvládly čtvrtfinálové boje poměrem 2:0 na zápasy.

Do branky Boskovic se místo Adama Schejbala postavil Jan Külzer. V úvodu utkání měl ale více práce jeho protějšek Postava. Jen během první minuty ustál dvě velké šance, ve kterých se objevil Müller. Následně dokázal zabránit ve skórování také Ošlejškovi. Na druhé straně si najel na levý kruh Školoud a trefil bližší tyč hostující branky.

Přerovské chyby v obraně hosté potrestat nedokázali, skóre tak stejně jako v dopoledním zápase otevřeli domácí. V sedmé minutě našel volné místo nad lapačkou Külzera Pavel Hanák. Pak se poprvé v celé sérii prosadily také Boskovice. Pas od Novotného usměrnil do volné části branky Night Birds Erik Pospíšil. Přerovu ale stačilo pouhých patnáct sekund a znovu vedl. Podobnou situaci jako Pospíšil využil Jan Andrýsek. Srovnat mohl znovu Pospíšil, únik na Postavu však neproměnil.

V patnácté minutě odskočil domácí tým na rozdíl dvou branek, Indrákovu práci u pravé tyče zúročil pohotový Filip Hrbatý. Hosté ale zanedlouho snížili. Niklas Külzer dojel vlastní střelu, kterou Postava betonem vyrazil před sebe, a z dorážky se nemýlil. Za sedm sekund se ovšem počtvrté radoval Přerov, křížnou střelou k pravé tyči překonal Külzera Mikuláš Zbořil. Boskovický brankář se betonem natahoval marně. Zbořil pak svou další možnost nevyužil, náskok Soviček nadvakrát nezvýšil ani Školoud.

Boskovice se v utkání dostaly do několika samostatných úniků. Další zahodil ve druhém dějství Pospíšil, kterého Postava zblízka vychytal betony. Na přerovského brankáře si nepřišel ani Niklas Külzer. Ve 34. minutě předvedl povedenou samostatnou akci Petr Školoud, jenž projel po pravé straně hřiště, položil si gólmana a přesně zakončil. Zanedlouho pro změnu připravil branku pro Martina Gremlicu, přerovský obránce mířil z první do prázdné části hostující branky.

Za sedm sekund Niklas Külzer dokázal, že nájezd na brankáře se dá vyřešit i jinak než blafákem. Jeho prudká rána švihem zapadla k pravé tyči domácí branky. Pomyslné poslední slovo ale měli Night Birds. V čase 37:34 si po kombinaci dvojice Holík – Gremlica najel před Külzera Pavel Hanák a přidal druhý přesný zásah v zápase. 



18.06.2022 14:00| ČF2| Přerov| 108 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
HC Boskovice
7:3
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
07:02IHC Night Birds Přerov-1:0Pavel HanákMikuláš Zbořil, Petr Školoud
10:28HC Boskovice-1:1Erik PospíšilTomáš Müller, Lukáš Ošlejšek
10:43IHC Night Birds Přerov-2:1Jan AndrýsekFilip Hrbatý, Jakub Navrátil
14:11IHC Night Birds Přerov-3:1Filip HrbatýDaniel Indrák
15:01HC Boskovice-3:2Niklas KülzerJonáš Novotný
15:08IHC Night Birds Přerov-4:2Mikuláš ZbořilPetr Školoud, Pavel Hanák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
33:24IHC Night Birds Přerov-5:2Petr Školoud
34:43IHC Night Birds Přerov-6:2Martin GremlicaPetr Školoud, Pavel Hanák
34:50HC Boskovice-6:3Niklas KülzerJonáš Novotný
37:34IHC Night Birds Přerov-7:3Pavel HanákMartin Gremlica, Adam Holík