Devils v prvním zápase čtvrtfinále přejeli Brno vysokým výsledkem

Devils v prvním zápase čtvrtfinále přejeli Brno vysokým výsledkem

Zlín udělal jistý první krok k postupu mezi čtyři nejlepší celky extraligy. V prvním zápase čtvrtfinále na vlastním stadionu nedal Brnu vůbec žádnou šanci a připsal si vítězství 10:0. Na výhře se nejvíce podíleli Daniel Gazda a Jiří Karafiát, kteří si oba připsali hattricky. Michal Kořének navíc vychytal první čisté konto v sezoně. Mission se tak bude vracet do sérii z velmi těžké pozice, protože taková vysoká porážka může pořádně pošramotit psychiku.

Ďáblové hned od začátku ukazovali, že v prvním zápase čtvrtfinále nechtějí nic ponechat náhodě. Hned od prvních minut měli mnohem lepší pohyb a byli za to po zásluze odměněni. Pěkné kombinace ukázkovou střelou využil Daniel Gazda, který z mezikruží zakončil do protipohybu Jaroslava Chvátala. O několik minut později se střelcem stal junior Lukáš Chludil, který i z těžké pozice procedil kotouč do sítě pod betonem brankáře a zaznamenal tak svůj první gól v letošní sezoně.

Zlín zůstal při chuti a nadále navyšoval vedení. První gól v utkání si připsal Jiří Karafiát, který poslal kotouč přímo nad rameno Chvátala, jenž neměl žádný čas na reakci. Následně se prvním dvougólovým střelcem stal Daniel Gazda, ten pro změnu skóroval střelou mezi betony. Poté už se tempo zápasu trochu zpomalilo, domácí ale hru stále kontrovali a protivníka v první části k ničemu výraznému nepustili.

Na začátku druhé poloviny udělalo Brno změnu v brankovišti, Jaroslava Chvátala nahradil Petr Hrachovina. K pokusu o comeback to ale nepomohlo, Petr Hrachovina dokonce inkasoval 21 sekund po svém nástupu. Daniel Gazda zkompletoval hattrick další prudkou ránou a potvrdil, že mu to ostře pálí i na inline ploše. Tento gól nejspíš zlomil veškerý odpor v táboře hostů, kteří se od té doby skoro vůbec netlačili za snížením.

Devils si naopak neustále zlepšovali náladu dalšími góly. Na střeleckou listinu tak putoval i Tomáš Pavlůsek. Ten našel cestu do sítě po šikovné kombinaci, které v tomto utkání sedly Zlínu na jedničku. Žlutomodří sice poté museli jít do oslabení, avšak to ubránili díky úspěšným zákrokům Michala Kořénka, který chytal opravdu fantasticky. O dvě minuty později přišla na řadu také početní výhoda domácích, kteří ji na rozdíl od soupeře využili, prosadil se Jan Bartko. 

V poslední desetiminutovce už šetřily oba celky síly. Hrálo se v úplném klidu a nikdo se nikam nehnal. I přesto v brněnské síti skončil kotouč ještě třikrát, protože Jiří Karafiát během třiceti sekund skóroval dvakrát, čímž dotáhl hattrick a minutu před koncem mohl slavit také David Hrazdira. Na tabuli nakonec svítil stav 10:0 pro Devils, kteří tak jistě zvítězili. Vysoká výhra ale nic nemění na tom, že musí vyhrát i druhé utkání v sérii.



18.06.2022 09:00| ČF1| Zlín| 56 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
Mission Roller Brno
10:0
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Petr Blaha, Tomáš Šico

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:39IHC Devils Zlín-1:0Daniel GazdaRichard Hrazdira
07:45IHC Devils Zlín-2:0Lukáš ChludilJan Bartko, Richard Hrazdira
09:58IHC Devils Zlín-3:0Jiří KarafiátDominik Luža, Jan Bartko
11:41IHC Devils Zlín-4:0Daniel GazdaJiří Suhrada
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:21IHC Devils ZlínPPG5:0Daniel GazdaJiří Suhrada, David Hrazdira
24:13IHC Devils Zlín-6:0Tomáš PavlůsekJan Bartko, David Hrazdira
30:09IHC Devils ZlínPPG7:0Jan BartkoDavid Hrazdira, Jan Vyoral
37:11IHC Devils Zlín-8:0Jiří KarafiátJan Vyoral, Daniel Gazda
37:40IHC Devils Zlín-9:0Jiří KarafiátDominik Luža
38:56IHC Devils Zlín-10:0David HrazdiraTomáš Pavlůsek