Devils postupují mezi čtveřici nejlepších týmů extraligy na úkor Brna

Devils postupují mezi čtveřici nejlepších týmů extraligy na úkor Brna

Po jasné výhře v prvním utkání čtvrtfinále se dalo čekat, že si Zlín v klidu pohlídá výhru i v druhém zápase. To však nebyla pravda, jelikož Mission nastoupil jako vyměněný a brzo si vypracoval čtyřbrankové vedení, které držel přes polovinu zápasu. Devils se však v druhé půli sebrali, velkou ztrátu dotáhli a na řadu tak muselo přijít prodloužení. To však branku nepřineslo, takže nakonec se o rozhodnutí postaraly samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil pouze Jiří Karafiát, jenž tak poslal svůj tým do Final Four.

Brno v prvním vzájemném střetnutí nevstřelilo gól, ale to ve druhém duelu velmi rychle změnilo. Hned po 28 sekundách hry se totiž prosadil Jiří Drobný, který byl v dobré pozici před brankou a po přihrávce Radka Kučeříka to měl jednoduché. Brněnský tlak následně pokračoval, další gól ale přišel až po vyloučení Lukáše Chludila v osmé minutě. Přesilovku využil Radek Kučeřík, který z levého kruhu mířil přesně k pravé tyči.

O chvíli později bylo pro hosty ještě veseleji. Velmi snadný gól totiž dostal Luboš Rosendorf, který byl úplně nehlídaný před bránou a po přihrávce zakončil do odkryté brány. O několik chvil později přidal další trefu Filip Král, který ještě více shodil sebevědomí Daniela Hufa, jenž po patnácti minutách inkasoval rovnou čtyři góly. 

Hned vzápětí následovalo vyloučení na obou stranách, která výrazně pomohlo zlínským barvám, protože ty se díky tomu oklepali. Devils totiž při hře tři na tři nalezli velmi důležité snížení, o které se postaral Daniel Gazda, kterému dnes padala do sítě téměř každá střela. Při odchodu do šaten to tedy bylo o tři góly, což bylo pro domácí pořád hratelné.

Ve zlínském plánu k vyrovnání však pořádné trhliny nadělal svým dalším gólem Filip Král. Ten ve vlastním oslabení sebral kotouč zlínskému bekovi a mířil tak sám na Hufa, kterého jen tak tak překonal tvrdou ránou mezi betony. Tento gól na chvíli sebral Ďáblům vítr z plachet, ale bylo to opravdu jen na okamžik. O dvě a půl minuty později totiž šli hosté do další početní nevýhody, přesilovou hru domácí dokázali využít.

Na střeleckou listinu se tak zapsal David Hrazdira a bylo to opět o tři góly. Zlínský tlak navíc neustával, bylo to úplně naopak. Další kontr tak přidal Daniel Gazda, který je sice obránce, ale i přesto během dvou duelů vstřelil pět branek. Tentokrát se z levého kruhu trefil ke vzdálenější tyči, Jaroslav Chvátal se mohl jen ohlížet. To platilo i o pár chvil později, protože přihrávka před bránu z hole Dominika Luži se s velkou smůlou pro hosty odrazila přímo za záda brněnského brankáře a rázem to bylo o jediný gól.

Po této trefě zbývalo do konce základní hrací doby necelých deset minut, takže Zlín měl spoustu času na dotažení comebacku. Přece jen se ale dlouho nemohl prosadit, protože Mission vrhl všechny své zbývající síly do defenzivy. Nakonec se ale Devils mohli radovat, klíčovou branku vsítil Jan Bartko, který po vyhraném vhazování propálil Chvátala a poslal tak zápas do prodloužení.

V prodloužení to bylo z obou stran dost opatrné, nikdo nechtěl udělat chybu. Pozdvižení ale vyvolal počin Jiřího Drobného, který odstřelil k mantinelu ležící hůl, přičemž si jí chtěl sebral jeden ze zlínských hráčů. Devils tak mohli rozhodnout v přesilové hře, avšak to se jim nepovedlo kvůli výborným zákrokům Chvátala a velké drama musely rozseknout samostatné nájezdy.

V nich kralovali zejména oba gólmani, protože ani jeden z nich ve čtyřech sériích za svá záda nepustil ani jeden puk. V páté sérii se ale trefil Jiří Karafiát zakončením do pravé části brány, čímž uvedl do euforie celý stadion. Zlín tak po povedené základní části zvládl také čtvrtfinále a zahraje si o extraligový titul.


18.06.2022 11:00| ČF2| Zlín| 56 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
Mission Roller Brno
6:5 SN
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:1 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Petr Blaha, Tomáš Šico

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:28Mission Roller Brno-0:1Jiří DrobnýRadek Kučeřík
09:07Mission Roller BrnoPPG0:2Radek KučeříkJan Dufek, Pavel Strýček
12:39Mission Roller Brno-0:3Luboš RosendorfFrantišek Kazlepka, Jakub Kadlec
14:43Mission Roller Brno-0:4Filip KrálJan Dufek
16:46IHC Devils Zlín-1:4Daniel GazdaJiří Suhrada
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
22:42Mission Roller BrnoSHG1:5Filip Král
26:47IHC Devils ZlínPPG2:5David HrazdiraJan Vyoral, Jan Bartko
29:12IHC Devils Zlín-3:5Daniel GazdaJiří Suhrada
30:38IHC Devils Zlín-4:5Dominik LužaJan Bartko
37:31IHC Devils Zlín-5:5Jan BartkoJiří Karafiát
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
45:00IHC Devils ZlínPPG6:5Jiří Karafiát