Přerov doma porazil Zlín a vyhrál extraligovou divizi Východ

Přerov doma porazil Zlín a vyhrál extraligovou divizi Východ

Přerov – Inline hokejisté Přerova si v utkání šestého kola STILMAT extraligy poradili se Zlínem v přestřelce 7:5. Během osmi duelů divize Východ tak nasbírali celkem devatenáct bodů a do vyřazovacích bojů postupují z prvního místa. Dvoubrankové vedení si Night Birds vypracovali už v prvním poločase. Po dvou trefách Devils v samotném závěru nakonec stejným rozdílem i zvítězili.

V úvodu Huf lapačkou zastavil bekhendový blafák Školouda, kterého našel Hanák. Vzápětí udeřil Zlín, pas Tomáše Pavlůska tečoval do sítě Jiří Suhrada. Huf poté dokázal vychytat i Pavla Hanáka, ten jej ale zanedlouho překonal pokusem přes betony. Devils mohl vrátit vedení Bartko, který nastřelil tyčku přerovské branky. S dorážkou Pavlůska si poradil Postava. Domácí v osmé minutě dokonali obrat, Hufa z bezprostřední blízkosti přelstil osamocený Aleš Jergl.

Vyrovnání zhatil Zlínu Postava, jenž betonem u pravé tyče zneškodnil Pavlůskovu velkou šanci. Huf si zase poradil se zakončením mezi betony, které na něj po sérii manévrů vyslal Jergl. Aleš Jergl pak v čase 15:42 vytáhl precizně provedenou kličku do bekhendu, na kterou už nestačil ani Hufův zákrok á la Dominik Hašek. Čtvrtou trefu mohli Přerovští přidat ve vlastním oslabení, Školoud s Andrýskem ale slibné možnosti nevyužili.

Zkraje druhé půle na Hufa nevyzrál Hanák, na druhé straně Postava lapačkou zastavil prudkou střelu Davida Hrazdiry. Skóre se znovu měnilo ve 24. minutě, kdy se po bekhendovém blafáku proti sedícímu Hufovi prosadil Daniel Indrák. Devils poté chybovali v rozehrávce a střelou o břevno je za to potrestal unikající Jakub Navrátil. Ten stál i na konci další úspěšné akce Night Birds, když z první zužitkoval přihrávku, kterou mu po spolupráci se Zbořilem adresoval Gremlica.

Zlínskému Gazdovi následně ve snížení zabránila tyčka, celek z Baťova města zkorigoval skóre až po přesilovkové ráně příklepem Jana Bartka. Domácí ale brzy odpověděli podobným způsobem, který před Hufem zvolil volný Daniel Indrák. Ve zbytku střetnutí se ještě třikrát prosadili hosté. Nejprve zblízka dorazil vlastní pokus za Postavu Tomáš Pavlůsek, poté se dvakrát ujal útok dvojice Daniel GazdaJiří Suhrada



11.06.2022 13:30| 6.kolo| Přerov| 108 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Devils Zlín
7:5
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Petr Blaha, Tomáš Šico

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:36IHC Devils Zlín-0:1Jiří SuhradaTomáš Pavlůsek, David Hrazdira
05:32IHC Night Birds Přerov-1:1Pavel HanákFilip Hrbatý, Aleš Jergl
07:27IHC Night Birds Přerov-2:1Aleš Jergl
15:42IHC Night Birds Přerov-3:1Aleš JerglJakub Navrátil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
23:38IHC Night Birds Přerov-4:1Daniel IndrákMikuláš Zbořil, Petr Školoud
25:44IHC Night Birds Přerov-5:1Jakub Navrátil
30:36IHC Night Birds Přerov-6:1Jakub NavrátilMartin Gremlica, Mikuláš Zbořil
33:00IHC Devils ZlínPPG6:2Jan BartkoJan Vyoral
33:26IHC Night Birds Přerov-7:2Daniel IndrákAdam Holík, Filip Hrbatý
35:48IHC Devils Zlín-7:3Tomáš PavlůsekJiří Suhrada
39:30IHC Devils Zlín-7:4Jiří SuhradaDaniel Gazda
39:59IHC Devils Zlín-7:5Daniel GazdaJiří Suhrada