Vyrovnané utkání v Boskovicích zvládlo lépe Brno

Vyrovnané utkání v Boskovicích zvládlo lépe Brno

Až nečekaně vyrovnaný duel to byl mezi Boskovicemi a Brnem. Po opatrnějším začátku se nakonec hosté dostali do vedení, které stouplo až na tři branky, jenže Boskovice následně stáhly náskok díky využitým přesilovkám a v závěru sahaly po vyrovnání. To Brno nedopustilo a brankou do prázdné brány pečetilo svou výhru.

Brno bylo na začátku aktivnější a nepůjčovalo soupeři kotouč. Nakonec se do útoku dostali i domácí, kteří byli v koncovce nebezpečnější, ale ani oni neskórovali. To se povedlo až na začátku sedmé minuty Brnu. Filip Král našel Lukáše Kaukiče, jenž prostřelil Schejbala – 0:1. Druhá branka přišla po dvou minutách, a opět do domácí sítě. Radek Kučeřík nevyslal nikterak svižnou ránu po zemi, leč na boskovického brankáře to stačilo. Dokonce lapačkou lehce přistrčil puk za brankovou čáru – 0:2.

Brno bylo i nadále hladové po gólech a častěji drželo kotouč na hokejkách, ale k výraznější šanci to dlouho nevedlo. Až na konci třinácté minuty se prosadil David Sedláček, kterého přes celé hřiště našel pěkným pasem Dominik Hrachovina. Sedláček už jen vybruslil k ose hřiště a bekhendem překonal domácího brankáře – 0:3. V závěru si Boskovice zahrály dvojnásobnou početní převahu. Tu se využít nepovedlo. Až se vrátil první vyloučený, tak se dokázal po kombinaci prosadit Jiří Šmahel – 1:3.

Druhá polovina utkání už tak gólově bohatá nebyla a více se vylučovalo. Brňané ani jednu ze svých dvou přesilovek nevyužilo. Následovala pasáž, kde ani jeden tým příliš nespěchal a spíše se vyčkávalo na chybu. Nakonec z toho bylo drama, jelikož domácí opět využili přesilovou hru. Opět to byla výhoda dvou mužů, která nebyla zužitkována, ale po návratu Kazlepky se prosadil střelou David Šebek – 2:3. V poslední minutě a čtvrt to Boskovice zkoušely bez brankáře. Brňané se dostali ke kotouči a výhru druhého největšího města v republice potvrdil Jan Dufek – 2:4.



11.06.2022 11:00| 6.kolo| Boskovice| 45 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
Mission Roller Brno
2:4
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:12Mission Roller Brno-0:1Lukáš KaukičFilip Král
08:21Mission Roller Brno-0:2Radek Kučeřík
12:54Mission Roller Brno-0:3David SedláčekDominik Hrachovina
19:45HC BoskovicePPG1:3Jiří ŠmahelDavid Šebek, Erik Pospíšil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
34:55HC BoskovicePPG2:3David ŠebekMichal Šimo, Jiří Šmahel
39:45Mission Roller Brno-2:4Jan DufekJiří Drobný, Radek Kučeřík