Jedenáctigólová kanonáda! Přerov doma smetl Uherský Brod

Jedenáctigólová kanonáda! Přerov doma smetl Uherský Brod

Přerov – Inline hokejisté Přerova rozstříleli v šestém kole STILMAT extraligy Uherský Brod vysoko 11:1. Night Birds o vítězství rozhodli už v prvním poločase, který ovládli rozdílem čtyř branek. Po přestávce vedení ještě zvýraznili, Pavel Hanák s Alešem Jerglem navíc zkompletovali hattrick. Kanci, kteří třikrát inkasovali při vlastní přesilovce, zakončili základní části divize Východ bez výhry i bez bodu.

Po minutě a 25 sekundách dostal přihrávku za obranu Hanák, brankář Uherského Brodu Nowak jeho střelu na vyrážečku zastavil. Zanedlouho ale poprvé kapituloval, když holí nedosáhl na zakončení unikajícího Aleše Jergla. Další dva góly vměstnali domácí do pouhých dvaceti vteřin. Chybu obrany Kanců nejprve potrestal Jakub Navrátil, poté Nowaka na bližší tyči nachytal najetý Adam Holík.

Snížit mohl Heča, puk mu ale před bránou utekl a následně jej pravým betonem vychytal Postava. Nowak zase levým betonem zlikvidoval možnost Andrýska, který se snažil využít pas z levé strany. Ve dvanácté minutě Přerovu opět vyšel samostatný únik, do horní části branky zamířil Petr Školoud. Jediný gól hostů v celém zápase přišel v čase 13:12. Hečovu nabídku od levého mantinelu usměrnil za Postavova záda Jan Mikulec. Gólový účet prvního poločasu nicméně uzavřeli Night Birds, po Jerglově nahrávce zpoza branky se zblízka prosadil Jakub Navrátil.

Hned po pauze si před Nowaka najel Hanák, brodský brankář proti střele mezi betony zakročil na poslední chvíli. O 21 sekund později na něj už ale Pavel Hanák vyzrál, když zakončil do volného místa nad jeho levým betonem. Kapitán Přerovanů byl při chuti. V další slibné příležitosti hned dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci, v čase 27:48 pak po spolupráci s Indrákem skóroval podruhé. Kancům se sice naskytla možnost přesilovky, ta ovšem přerovský gólostroj nezabrzdila. Po úniku s Andrýskem se nad lapačku Nowaka trefil Aleš Jergl, který měl dost času i prostoru na zpracování kotouče.

Hostujícím obráncům poté ujel Petr Školoud a přidal devátý přesný zásah Night Birds. Desátá branka Přerova znamenala zároveň první hattrick v zápase, s pomocí horní tyče ho dovršil Pavel Hanák. Ve 33. minutě udeřil potřetí také Aleš Jergl, v oslabení našel volné místo mezi pravou rukou a tělem Nowaka. Ve zbytku duelu ještě Navrátilova střela (opět při početní nevýhodě) skončila na břevně a šanci důrazného Pavlůska betonem zneškodnil Postava. 


11.06.2022 11:00| 6.kolo| Přerov| 108 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC KANCI Uherský Brod
11:1
IHC KANCI Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 3:0
Rozhodčí: Petr Blaha, Tomáš Šico

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:12IHC Night Birds Přerov-1:0Aleš Jergl
03:10IHC Night Birds Přerov-2:0Jakub Navrátil
03:30IHC Night Birds Přerov-3:0Adam HolíkMikuláš Zbořil
11:58IHC Night Birds Přerov-4:0Petr ŠkoloudMikuláš Zbořil
13:12IHC KANCI Uherský Brod -4:1Jan MikulecJan Heča, Radim Budil
15:40IHC Night Birds Přerov-5:1Jakub NavrátilAleš Jergl
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:32IHC Night Birds Přerov-6:1Pavel HanákPetr Školoud, Martin Gremlica
27:48IHC Night Birds Přerov-7:1Pavel HanákDaniel Indrák
30:10IHC Night Birds PřerovSHG8:1Aleš JerglJan Andrýsek
30:45IHC Night Birds PřerovSHG9:1Petr ŠkoloudMikuláš Zbořil, Aleš Jergl
31:15IHC Night Birds Přerov-10:1Pavel HanákPetr Školoud
32:55IHC Night Birds PřerovSHG11:1Aleš Jergl