Drama do poslední chvíle! Vítězství v prodloužení ale bere Hradec

Drama do poslední chvíle! Vítězství v prodloužení ale bere Hradec

Vypjatý a vyrovnaný souboj přinesla pražská Nikolajka. Proti sobě nastoupili domácí Rats a hosté z Hradce Králové. Ti se také jako první ujali vedení, které drželi více jak polovinu utkání. Ovšem oba poločasy byly gólově naprosto rozdílné, proto přišlo na řadu i prodloužení. V něm byli úspěšnější Východočeši, kteří se tak mohli radovat ze zisku dvou bodů a vítězství v základní části západní divze.

Do první poloviny vstoupil daleko aktivněji hradecký tým, který se už v první minutě mohl radovat z úvodního gólu. O ten se postaral po rychlé kombinaci Filip Kuťák. Východočeši pak ovšem ani nadále neustávali ve své aktivitě, přestože dále naráželi na připraveného gólmana Rats Michajlova.

Domácí Krysy se probudily až po oddechovém času, který si vzaly ve čtvrté minutě. Od té doby i ony měly řadu šancí, tu nejvýraznější Oscar Flynn po souhře s Martinem Tvrzníkem, kdy ovšem pouze orazítkoval tyč. I proto vstoupil Hradec Králové do druhé půle s náskokem 1:0.

I úvod druhé půle patřil hradeckému týmu, který ale tentokrát vyšel gólově naprázdno. Naopak Rats pomohla jediná přesilovka utkání. Tlaku, díky ní vzniklého využil Radek Pavlata, který ale jen rozezvonil tyč Mahdalovy branky. Vzápětí ale vrátil domácí do hry přesnou ranou Jakub Bernad, následně se Krysy dostaly do vedení díky Tomáši Rubešovi.

Na Rubešův gól ale bezprostředně poté reagoval Lukáš Novák, čímž bylo opět vyrovnáno. Rats to následně zkusili bez gólmana a po minutě snahy se dostali opět do vedení díky Jakubu Bernadovi. Stejnou situaci ovšem zkusil i Hradec a trefou Filipa Hronka v poslední vteřině poslal vývoj utkání do prodloužení. V něm se sice více dařilo domácím Rats, avšak bonusový bod bral Hradec po samostatném úniku Tomáše Půlpána. V minisouboji o první místo tabulky tak důležitý krok za jeho ziskem udělal východočeský celek. 



11.06.2022 11:00| 6.kolo| Nikolajka| 17 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
ILHK Hradec Králové
3:4 P
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: David Thuma, Jakub Všetečka

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:47ILHK Hradec Králové-0:1Filip KuťákTomáš Půlpán, Lukáš Novák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
28:51IHC Prague Rats-1:1Jakub BernadMartin Fiala
32:31IHC Prague Rats-2:1Tomáš RubešMartin Tvrzník
33:12ILHK Hradec Králové-2:2Lukáš NovákFilip Kuťák, Tomáš Půlpán
38:01IHC Prague Rats-3:2Jakub BernadOscar Flynn, Martin Fiala
39:59ILHK Hradec Králové-3:3Filip HronekAleš Půlpán
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
44:27ILHK Hradec Králové-3:4Tomáš PůlpánJakub Novák