Hokejistky jsou ve čtvrtfinále! Zlepšeným výkonem přehrály Velkou Británii

Hokejistky jsou ve čtvrtfinále! Zlepšeným výkonem přehrály Velkou Británii

Úvodní důležitý cíl se ženské reprezentaci na mistrovství světa v Toulouse povedl. Druhý zápas ovládla stejným poměrem jako ten první, vítězství 6:3 nad Velkou Británií se navíc kromě krátké pasáže rodilo s větším klidem a jistotou. České hokejistky si tak zajistily postup do čtvrtfinále a ve čtvrtek je čeká poslední souboj ve skupině. S domácí Francií se utkají o první místo!

Britské hokejistky měly do utkání o trochu lepší vstup, ale aktivita jim dlouho nevydržela a český tým šel po osmi minutách do vedení. Lucie Nováková si zkušeně počkala na tandem Kateřiny Mrázové, která potvrdila svou formu. S končící přesilovkou pak Kateřina Mrázová uspěla znovu a když Martina Vonková z úhlu našla místo mezi betony brankářky, Češky vedly už o tři góly. Hru jasně ovládaly.

Ostrovanky si pak ale vzaly oddechový čas a ještě v téže minutě zvládly skóre snížit na rozdíl jediné branky! Postaraly se o to Louisa Durnellová s Shannon Jonesovou. Nejlepší možnou odpověd národního výběru, který pak zase přebral taktovku do svých rukou, znamenal další kousek Kateřiny Mrázové, jež se tak opět radovala z hattricku. Jenže v poločase byl rozdíl zase nejtěsnější, když Nenadálovou překonala nechytatelnou ranou Scoonová.

České hokejistky se do druhého poločasu potřebovaly v první řadě uklidnit. A to se jim taky povedlo. Vydatně tomu pomohla další parádní akce vrchní šutérky Kateřiny Mrázové dokonce ve vlastním oslabení, chvíli na to ji z dorážky napodobila Dominika Vopravilová a komfortní náskok byl zase na světě.

Podruhé už ho Velká Británie stáhnout nedokázala, ze hry měla od té doby naprosté minimum. Reprezentantky České republiky kontrolovaly závěr zápasu a byť se jim nepodařilo využít dvě přesilovky, do šatny mohly odjet spokojené. Jejich výkony jdou nahoru, ještě ale potřebují najít další střelkyně, které by napodobily Mrázovou. Hokejistka s bohatými zkušenostmi ze zámoří má na kontě za dva zápasy už sedm gólů!

Velká Británie – Česká republika 3:6 (3:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. L. Durnellová, 15. Jonesová (Scoonová), 18. Scoonová (Jonesová) – 8. Mrázová (Nováková), 14. Mrázová (Flachsová), 15. Vonková (Vopravilová), 18. Mrázová (Vojtěchová), 24. Mrázová (Jančová), 27. Vopravilová (Pančáková).

Hodnocení trenéra Milana Žurka

„Zase to byl trochu nerváček. I když jsme vedli, začali jsme hrát tu naši zbrklou hru, nepokrývali jsme si najíždějící hráčky a špatně jsme na ně reagovali. Budeme mít videorozbor, kde musíme tyhle situace znovu pořešit. Zásadní změna oproti prvnímu zápasu byla v tom, že jsme si vyzkoušeli jiná kolečka. A holky říkaly, že mají na povrchu větší jistotu a dovolují si víc.“