Osm branek Švýcarsku. Češi si výhrou zajistili postup!

Osm branek Švýcarsku. Češi si výhrou zajistili postup!
autor fotografie: World Skate

Bleskový úvod a gólová smršť. Švýcarsko nezvládlo vstup do zápasu a brzy inkasovali, čímž Češi získali klid na hokejkách. Soupeř byl ale nebezpečnější a ve druhé polovině se pouštěl do gólových dostihů, které ale ovládl český tým, který si po výhře 8:3 zařídil postup, aby si to o první místo ve skupině A mohl rozdal se Španělskem.

Stejně jako proti Kolumbii, tak i se Švýcarskem českému týmu vyšel úvod zápasu. Ve 2. minutě se do zakončení protáhl Martin Fiala a jak je jeho zvykem, tak pověsil kotouč do horní poloviny branky. Druhý úder Češi přidali zanedlouho. Ve 4. minutě se po parádní akci trefil Marek Loskot a využil toho pomalého nástupu soupeře.

Švýcaři ale narozdíl od Kolumbie zvýšili tempo a Mahdal v první polovině musel likvidovat několik nebezpečných akcí soupeře. Klid na české hole přidal ale Patrik Šebek, jenž s Markem Loskotem vyšachoval obranu a pohodlně zvýšil na 3:0.

Druhou polovinu odstartovali lépe Švýcaři, kteří se poučili a Silvan Edri se po kličce dostal před Mahdala, kterého prostřelil na vzdálenější tyč. Brzy ale Češi odpověděli. Školoud se necpal zbytečně ke střele a viděl neobsazeného Marka Loskota, který kotouč pověsil nad Annela.

Na dosah další branky byl Kamil Skácel, ale pátou trefí přidal následně až Jakub Bernad, jenž využil clony a prostřelil švýcarského brankáře. Šestý zásah přidala produktivní dvojice Šebek a Loskot, když vyšachovali obranu a Patrik Šebek mohl pohodlně zvýšit.

Soupeř ale neřekl poslední slovo. Noah Manuel Heinrich totiž dostal dvakrát šanci a napodruhé už ji využil, když mu pomohla tyč a puk zapadl za Mahdala. Ani to ale Čechy nezastavilo. Martin Fiala totiž dvakrát za sebou přelstil Annela.

Druhou a taky hodně divokou polovinu uzavřel střelecky Darryl James Carmona, jenž za pomoci teče českého obránce přidal třetí a poslední švýcarskou branku. Češi zvítězili 8:3 a o vítězi skupiny A se rozhodne v duelu se Španělskem.

Švýcarsko – Česko 3:8 (0:3)

Branky a nahrávky: 22. Edri, 32. Heinrich (Dietrich), 36. Carmona – 2. Fiala (Chamrád), 4. Loskot, 16. Šebek (Loskot), 24. Loskot (Školoud), 28. Bernad (Chamrád), 30. Šebek (Loskot), 33. Fiala (Bernad), 34. Fiala (Bernad).