Světový šampionát 2021 se uskuteční v Itálii!

Světový šampionát 2021 se uskuteční v Itálii!

(Aktualizováno) Nejistá doba mezinárodnímu inline hokeji příliš nehrála do karet a po zrušeném mistrovství světa 2020, jenž měla hostit Kolumbie, to vypadalo, že se neuskuteční ani odložený turnaj v roce 2021. Šampionát ale nakonec uspořádá Itálie, hostit jej bude Roccaraso. Češi vyšlou národní tým mužů, který bude obhajovat stříbro z posledních World Roller Games 2019 z Barcelony.

Italské Rocarasso nebude hostit mistrovství světa poprvé. Vrací se na místo po deseti letech. Účastnit by se letos mělo šestnáct reprezentací v seniorské kategorii mužů včetně českého týmu a deset týmů žen, ovšem tentokrát bez české účasti. Zároveň bude šampionát kvalifikací na Světové hry, které se uskuteční v roce 2022 v americkém Birminghamu. V Pala Bolino Areně by měly boje o světový titul mužů vypuknout 14. září a trvat budou do 19. září. Češi se představí ve skupině A společně s Kolumbií, Švýcarskem a Španělskem. Skupinu B tvoří Francie, Itálie, Kanada a Slovensko.


Nominace českého týmu

Brankáři: Daniel Brabec (Villeneuve/SK Černošice), Michal Mahdal (ILHK Hradec Králové)

Obránci: Jan Andrýsek (CPL Mallorca/IHC Night Birds Přerov), Jakub Cik (Anglet/IHC Eagles Olomouc), Lukáš Novák (Rethel/ILHK Hradec Králové), Patrik Šebek, Pavel Strýček (oba Rethel/Mission Roller Brno), Jan Vyoral (Vierzon/IHC Devils Zlín)

Útočníci: Jakub Bernad (IHC Prague Rats), Martin Fiala (Milano Quanta/IHC Prague Rats), Aleš Chamrád, Marek Loskot (oba Rethel/SK Černošice), Jakub Novák (Rethel/ILHK Hradec Králové), Kamil Skácel (Rethel/Mission Roller Brno), Petr Školoud (Rethel/IHC Night Birds Přerov)

Realizační tým

Generalni manažer: Tomáš Würtherle
Trenér: Martin Mecera
Týmový a média manažer: David Šimon
Vedoucí týmu: Tomáš Ulrich
Kustod a fyzioterapeut: Jakub Hanuš


Rozpis utkání

14.9.2021 | 17:15 Česko – Kolumbie
15.9.2021 | 17:15 Švýcarsko – Česko
16.9.2021 | 17:15 Česko – Španělsko

Přenosy z utkání budou k dispozici na Onlajny.com a worldskate.TV.