Černošice zlomily odpor Stormu ve třetí části, nakonec nasázeli jedenáct gólů

Černošice zlomily odpor Stormu ve třetí části, nakonec nasázeli jedenáct gólů

V posledním zápase skupiny A se proti sobě postavily dva týmy, které už ztratily šanci na postup do nadstavby zaručující boj o celkové prvenství. Přesto se hrálo ve vysokém tempu, ani jeden z celků nic nevypustil. Z výhry se nakonec radovaly Černošice, kterým se povedl vstup do třetí dvanáctiminutovky, díky čemuž se dostaly do rozhodujícího náskoku.

Jako první se do zakončení dostal Bezouška, jehož pokus z levé strany ještě změnu skóre neznamenal. Na druhé straně mířil za úspěchem Petráš, ale v oslabení nedokázal v tísni ani zakončit. V závěru přesilové hry se tak nakonec prosadili Středočeši. Trochu prostoru dostal Michal Bezouška a po rychlé kličce rozvlnil síť.

O minutu později držel puk Krudenc a v pravý čas ho nahrál Aleši Petrusovi, jemuž stačilo už jen nastavit před odkrytou klec hokejku a od té se kotouč odrazil do branky. Storm se s nepříznivým skóre nechtěl smířit a velmi rychle snížil, když se přesnou ranou prezentoval Jan Kern. 

V 9. minutě bylo navíc srovnáno. Teprve sedmnáctiletý Kvasnička při svém debutu mezi dospělou elitou vyslal do šance Jana Kvapila. Tomu sice puk trochu utekl, stihl ho však dojet těsně před vyjetým gólmanem. Útočníkovi Stormu tak už jen stačilo poslat puk do opuštěné klece.

Ještě do konce první části se v přesilovce trefil Robin Malý. Ještě jednou se podařilo Pražanům srovnat, v ponechané výhodě totiž nahrál Kern Zdeňku Petrášovi, který z voleje nedal Škardovi šanci zasáhnout. O chvilku později se ovšem během jednadvaceti sekund trefil dvakrát Petr Kafka.

Třetí dějství začalo znovu lépe pro Černošice, které se prosadili po necelé minutě. Úspěšným střelcem byl Robin Malý, na kterého o chvilku později navázal i Michal Bezouška. Povedenou dvanáctiminutovku potvrdil ve 36. minutě Petr Kafka, který nikým nehlídaný neměl problém zamířit přesně k bližší tyči.

Když se pak Černošice prosadili střelecky dvakrát zásluhou Aleše Chamráda a Václava Krudence během první minuty poslední čtvrtiny, o vítězi už nebylo velkých pochyb. Storm sice ještě zkorigoval výsledek, když se podruhé v zápase trefili Jan Kvapil a Zdeněk Petráš.

Poslední slovo si ale přece jen vzaly Černošice. Necelé čtyři minuty před koncem se po rychlé souhře trefil černošický Robin Malý, čímž tak zkompletoval hattrick. Ten se už v předchozím průběhu duelu povedl i Petru Kafkovi.



17.06.2020 20:00| 2.kolo| Praha| 36 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
SK Černošice
5:11
SK Černošice
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:3 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jakub Maňák , David Thuma

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
05:07SK ČernošicePPG0:1Michal BezouškaRobin Malý, Petr Kafka
06:21SK Černošice-0:2Aleš PetrusVáclav Krudenc, David Sem
06:40IHC Roller Storm Praha-1:2Jan KernDominik Bílek
08:26IHC Roller Storm Praha-2:2Jan KvapilMatěj Kvasnička
11:29SK ČernošicePPG2:3Robin MalýMichal Bezouška, Petr Kafka
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
19:36IHC Roller Storm Praha-3:3Zdeněk PetrášJan Kern, Miroslav Dani
19:55SK Černošice-3:4Petr KafkaMichal Bezouška, Robin Malý
20:16SK Černošice-3:5Petr KafkaMichal Bezouška, Aleš Chamrád
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:37SK Černošice-3:6Robin MalýAleš Chamrád, Michal Bezouška
27:08SK Černošice-3:7Michal BezouškaPetr Kafka
35:44SK Černošice-3:8Petr KafkaAleš Chamrád, Dominik Škarda
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:26SK ČernošicePPG3:9Aleš ChamrádVáclav Krudenc
36:54SK Černošice-3:10Václav KrudencPavel Mrňa
40:32IHC Roller Storm Praha-4:10Jan KvapilMatěj Kvasnička
42:26IHC Roller Storm PrahaPPG5:10Zdeněk PetrášJan Kern, Miroslav Dani
44:02SK Černošice-5:11Robin MalýAleš Chamrád, Petr Kafka