Pražské zápasy TOP divize ovládli hokejisté Hradce a Rats

Pražské zápasy TOP divize ovládli hokejisté Hradce a Rats

PRAHA - Hned první hrací den zkrácené sezony 2020 se naplno rozběhly zápasy TOP divize. Ve čtyřech zápasech, které se odehráli na Nikolajce v Praze na Smíchově se dařilo nejlépe hokejistům Hradce a Rats, kteří zvítězili v obou svých utkáních.

Hned úvodní utkání TOP divize POHÁRU ČAILH nabídlo slušně zaplněnému Zimnímu stadionu Nikolajka, který se pro letošní sezónu stal novým domovem inlinehokeje v hlavním městě, derby dvou pražským týmům. Utkání přineslo vítězství papírové favorita Rats, který až na druhou čtvrtinu vývoj zápasu kontroloval a držel si nepatrné vedení. Stormu se sice ve druhé části podařilo vyrovnat a při emotivním vyloučení v úvodu třetí čtvrtiny dokonce dostat do vedení, ale k vítězství to nakonec nestačilo. Rats zápas otočil a dotáhl do vítězného konce.

Oproti úvodnímu zápasu byl ten druhý hodně opatrný a vyrovnaný. Na první branku jsme si museli počkat do druhé čtvrtiny, kterou vstřelil černošický Jiří Loskot. Hradec ale dokázal ještě ve druhé části zápas třemi góly otočit a vývoj zápasu si pohlídat. Černošice se sice v závěru snažily o vyrovnání, ale jejich snahu definitivně zmařil hradecký Aleš Půlpán, který z kombinační akce přidal Hradci jistotu vítězství.

Souboj Hradce se Stormem určil svůj scénář již od prvních minut. Hokejisté Hradce si v první části vytvořili náskok, který si ve zbývajícím čase pohlídali a postupem času navyšovali. Nakonec se skóre zastavilo na konečných 15:5 pro mimopražský tým.

Sobotní program na Nikolajce uzavřeli hokejisté Rats a Černošic. Hráči Rats potvrdili roli papírového favorita, a své soupeře přehráli. Rozhodující náskok si vytvořili již v první čtvrtině, který jim nakonec v konečném součtu na vítězství stačil. Ze sobotního programu odcházeli z hrací plochy stejně jako hradečtí stoprocentní.

DatumČasKoloDomácíHosté
06.06.202010:001IHC Roller Storm PrahaIHC Prague Rats7:10
06.06.202011:301SK ČernošiceILHK Hradec Králové2:5
06.06.202014:001ILHK Hradec KrálovéIHC Roller Storm Praha15:5
06.06.202016:001IHC Prague RatsSK Černošice9:5