Tři roky po zisku titulu sestupuje Uherské Hradiště z extraligy

Tři roky po zisku titulu sestupuje Uherské Hradiště z extraligy

Je to skoro ještě čerstvý zážitek, kdy Uherské Hradiště vystoupalo na první příčku české extraligy. Ani takový úspěch v roce 2011 ale Reflexu nezabránil v tom, aby o tři roky později nejvyšší soutěž opustil. Ve dvou bitvách druhého kola play-out nad Přerovem vedl, ale oba zápasy ztratil a příští rok si zahraje pouze první ligu. Jeho místo mezi elitou zaujme Nový Jičín.

Přerov byl v sérii favoritem, obě dvě vzájemná střetnutí v sezóně totiž vyhrál drtivým rozdílem. Jeho soupeř ale v sobotu na domácí půdě vykročil za záchranou nejlepším možným způsobem, po patnácti minutách totiž vedl už 4:1! Night Birds ovšem utkání výtečně otočili a Reflex se měl co činit, aby ho ještě dotáhl do prodloužení, které už pro něj bylo vinou vítězné trefy Vladimíra Kočary neúspěšné. Čtyřmi góly Přerovu pomohl Martin Gremlica, který jen pár hodin poté zamířil s juniorskou reprezentací na mistrovství světa.

Do odvety měli pro změnu lepší vstup Night Birds, nicméně ani tentokrát ještě nebylo mezi moravskými soupeři zdaleka nic jasné. Ve třetí čtvrtině totiž Reflex zvrátil dění na svou stranu. Co se však opakovalo, to byla lepší koncovka přerovských hokejistů, kterým především Jakub Ferenc (3+3) a Vladimír Kočara (2+1) vystříleli záchranu. Uherské Hradiště se naopak muselo smířit s příliš rychlým pádem...

1. zápas: IHC Reflex Uherské Hradiště – IHC Night Birds Přerov 6:7 pp. (3:1, 1:3, 1:2, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Kovařík (Popelka, Schuster), 5. Oharek (Mika), 9. Popelka (Kovařík), 16. Červenka, 36. Červenka (Míka, Valenta), 41. Mika (Oharek, Valenta) – 8. Kočara (M. Ferenc), 18. Gremlica (Andrýsek, Kočara), 21. M. Ferenc (J. Ferenc, Gremlica), 22. Gremlica (Andrýsek), 26. Gremlica (Zbořil), 33. Gremlica (Zbořil, M. Ferenc), 51. Kočara.

2. zápas: IHC Night Birds Přerov – IHC Reflex Uherské Hradiště 8:6 (4:1, 1:2, 1:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. J. Ferenc (Zbořil), 8. J. Ferenc (Zbořil), 9. Kohút (Kuča, M. Ferenc), 10. Zbořil (J. Ferenc), 22. Vaněk (Andrýsek, J. Ferenc), 34. Kočara (Vaněk), 37. J. Ferenc (Kohút, Kočara), 44. Kočara (J. Ferenc) – 6. Vodák (Popelka, Horák), 18. Horák, 18. Červenka (Valenta, Schuster), 29. Popelka (Vodák), 30. Valenta (Mika, Schuster), 33. Popelka (Valenta, Mika).