Muži zvládli nelehký duel se Slováky a porvou se o medaili!

Na český výběr ve čtvrtfinále čekalo Slovensko, které si poradilo s Kolumbií. Češi do zápasu vstoupili dvěma góly z úvodu zápasu, Slováci pak ale zvládli snížit na rozdíl jediné branky a dlouho kousali. Definitivně pak odpor soupeře zlomil začátek druhé půle a další dva rychlé zásahy, po kterých už si Češi zápas pohlídali.

Úvod zápasu byl pořádně nabitý a kdo přišel do haly ve čtvrté minutě, ten přišel hned o tři branky! Slováci sice první zaměstnali Frodla, ale ještě v první minutě se Loskot s pukem dostal na druhou stranu, našel Šebka, a ten otevřel skóre! A hned po 13 sekundách to bylo o dva góly, když obrana Slováků vyrobila fatální chybu, kterou potrestal Martin Fiala – 2:0!

Slováci si vzali time out a podařilo se jim rychle snížit. Na začátku čtvrté minuty se nechala prosmýknul po pravém mantinelu a poslal puk do brankoviště, odkud jej Uhnák dopravil za Frodla. A věci se děly i dál, Kuťák a Rubeš v přesilovce orazítkovali tyčku, jen aby se pak z trestné lavice vracející Žitňanský sám dostal do velké šance, kterou ale Slováci nevyřešili dobře.

Tyč pak pomohla i Frodlovi, šikovný gólman se ale sám vyznamenal jen o chvíli později, když ve 13. minutě vyrážečkou zlikvidoval obrovskou šanci Burzaly! I přes řadu dalších pološancí a zajímavých situací už ale v první půli gól nepadl a Češi tak drželi těsné vedení.

Začátek druhé půle byl hodně podobný úvodním minutám celého zápasu. Frodl nejdříve řešil ošemetnou situaci, ale pak znovu úřadoval nahrávající Loskot a zakončující Kafka, který vrátil svému týmu dvoubrankový náskok! Češi uklidnili hru a po parádní akci své vedení ještě navýšili – Robin Malý na sebe navázal pozornost bránících hráčů, kteří před brankou nechali znovu zcela volného Kafku, který parádní přihrávku bez problémů uklidil do odkryté branky.

Ve 26. minutě to vypadalo ještě veseleji, Cik zvolil v nenápadné situaci střelu a puk si našel popáté cestu do slovenské branky. Na začátku 28. minuty pak Šebek po dorážce Chamrádovy střely zvyšoval už na 6:1 a bylo téměř rozhodnuto, Slováky příliš nenakopl ani následný time out. Naopak, ve 33. minutě to s nimi vypadalo ještě hůř. Cik zpětnou přihrávkou nahoru našel rozjetého Kuťáka, který milimetrově přesnou střelou k tyči překonal Bohuše, který vystřídal Neumanna.

Slovákům se sice povedlo ve výhodě snížit, na 8:2 pak ale zvyšoval Malý, který bez problémů zakončil hezkou akci Bernada, který mu naservíroval puk přímo mezi kruhy. Slováci dvěma góly v samotném závěru korigovali na 4:8, v poslední sekundě zápasu se ale ještě trefil Kafka, který uzavřel na 9:4.

Branky a nahrávky: 1. Šebek (Loskot), 2. Fiala (Chamrád), 21. Kafka (Loskot), 24. Kafka (Malý), 26. Cik (Kuťák), 28. Šebek (Chamrád), 33. Kuťák (Cik), 38. Malý (Bernad), 40. Kafka – 4. Uhnák (Nechala), 34. Trenčan (Bednarič), 40. Szabó (Žitňanský), 40. Szabó (Mrázik)

Sestavy:

Česko: Frodl (Brabec) – Strýček, Malý, Cik, Kuťák, Zbořil, Gremlica – Kafka, Bernad, Loskot, Chamrád, Rubeš, Fiala, Přibyl, Šebek.

Slovensko: Neumann (Bohuš) – Uhnák, Žitňanský, Nechala, Valach, Szabó, Jurík, Burzala, Mrázik, Trenčan, Šimonič, Bednarič, Ertel.



11.07.2019 17:00| Čtvrtfinále
Česká republika
Česká republika
Slovensko
9:4
Slovensko
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-