Vydřená výhra na úvod. Češi zvítězili 2:1 nad Itálií

autor fotografie: Lukáš Kratochvíl

Do prvního zápasu na World Roller Games nastoupili Češi proti Itálii. V zápase sice od 7. minuty vedli, jenže Italové ve druhé polovině dokázali srovnat a díky výborně chytajícímu Maiovi dlouho drželi stav 1:1. Ten zlomil až Jakub Bernad, který ve 38. minutě zlomil rovnovážný stav.

Obhájci světového titulu začali už v první minutě přesilovkou, ale ta úvodní ještě českému týmu nevyšla. A tak zahrozili Italové, jenže v přečíslení tři na dva si na Brabce nepřišli. Druhá početní výhoda ale už přinesla i první branku. Po pětadvaceti vteřinách si na levé straně kluziště srovnal kotouč Filip Kuťák a v 7. minutě zakončil do protipohybu italského brankáře.

A Kuťák mohl přidat i druhou branku, tentokrát v oslabení. Po dobré práci Rubeše znovu pálil, jenže mířil těsně vedle. Nerovnovážný počet hráčů na ploše byl v první části obvyklým jevem, v italském oslabení hrozil Vendrame, v rozhodujícím okamžiku ale nedokázal zakončit.

Když se neprosadil se svou střelou Ferrari a nepovedlo se zvýšit Fialovi, po dvaceti minutách hry byl stav o jednu branku pozitivnější pro český tým.

Šance na obou stranách přišly ihned na začátku druhé části. Lettera se dostal před Brabce, jenže zakončením mezi betony českého brankáře nenachytal. A tak zahrozili Češi, jenže v nadějné akci Italové zatáhli v posledním okamžiku záchrannou brzdu. Velmi blízko byl ke gólu Chamrád, na Rychlou střelu Mai nedosáhl, jenže zachránila jej tyč.

Itálii se podařilo srovnat ve 31. minutě. V přesilovce se Emanuele Ferrari rozhodl situaci řešit po vlastní ose a jeho přesná střela prošla až za Brabcova záda. Vedení Čechům mohl vrátit Loskot, Mai ale jeho střelu zlikvidoval a poradil si i s následnou dorážkou.

Ve 38. minutě ale Itálie šanci na dobrý výsledek ztratila. Jakub Bernad totiž po přihrávce Kuťáka vrátil vedení českému týmu! Italové se znovu snažili srovnat stav, jenže to se jim už nepovedlo. Češi zvítězili 2:1.

Česko – Itálie 2:1 (1:1)

Branky a nahrávky: 7. Kuťák (Rubeš), 38. Bernad (Kuťák) – 31. Ferrari (Lettera).

Česko: Brabec (Frodl) – Šebek, Strýček, Malý, Cik, Kuťák, Zbořil, Gremlica – Kafka, Bernad, Loskot, Chamrád, Rubeš, Fiala, Přibyl.

Itálie: Mai (Facchinetti) – Calore, Campulla, Letizia, Comencini, Bellini, Barsanti, Ferrari, Berthod, Vendrame, Lettera, Munari, Ustignani, Delfino, Rigoni.


06.07.2019 18:30| 1.kolo
Česká republika
Česká republika
Itálie
2:1
Itálie
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-