Junioři ve čtvrtfinále porazili Francii a znovu narazí na Kanadu!

Junioři ve čtvrtfinále porazili Francii a znovu narazí na Kanadu!

Junioři pokračují ve vítězném tažení, ve čtvrtfinále si vyšlápli na výborné Francouze a postupují zaslouženě do semifinále, kde narazí podruhé na turnaji na Kanadu!

První polovina velice důležitého zápasu začala z obou stran opatrně, už od prvních minut ale byli častěji na puku Češi, Francouzi se naopak soustředili hlavně na zodpovědnou obranu. Za svou aktivitu mohli být naši junioři odměněni na začátku osmé minuty, Andrej Adamec ale po individuální akci mířil do tyče! Další slušnou šanci měl po nahrávce Altrichtera Jindra, puk mu ale v rozhodujícím okamžiku přeskočil čepel hole. I přesto ale šli do vedení Češi – Svozil dostal od Indráka puk do jízdy, využil své rychlosti a v 15. minutě poslal svůj tým do vedení 1:0! A povedlo se i to, co proti Kanadě nešlo – Češi odskočili do dvoubrankového trháku, to když v 17. minutě Jindra parádní nahrávkou před brankovištěm našel Altrichtera, který stanovil skóre první části na 2:0!

Do druhý části vstoupil český výběr znovu aktivně, místo divokého útočení však v poklidu kontroloval puk a hledal cesty k rychlým protiútokům. A ty se začaly po pár minutách objevovat, slušné střelecké příležitosti měli Hrazdira se Suhradou, prvně jmenovaný ale nezamiříl mezi tři tyče, Suhradu zase vychytal francouzský gólman. Ve 30. minutě ale jako blesk z čistého nebe přišlo snížení, Francouzi využili rozhozené české čtveřice a Melvin Voile překvapivou střelou z dálky přepůlil vedení českého týmu. Francouzů bylo najednou plné hřiště a Postava se v brance musel začít ohánět při četných střeleckých pokusech soupeře. S ubíhajícím časem navíc Francouzi stále více stupňovali nepříjemný forčeking, při kterém nedali českým hráčům pokoj ani za vlastní brankou. A toho nakonec v poslední minutě využil Luža, který dostal od Suhrady přihrávku do volného prostoru, v plné rychlosti zamířil a střelou k tyči stvrdil postup do semifinále!

Branky a nahrávky: 30. Melvin (Duchemin) – 15. Svozil (Indrák), 17. Altrichter (Jindra), 40. Luža (Suhrada).

Sestavy:

Francie: Lefebvre (Assayag) – Sableau-Fichter, Duchemin, Melvin, Caspani, Lajerige, Ducretot, Redondo, Laulier, Lascoux, Mateo, Bacquet.

Česko Postava (Šarman) – Turek, Hašek, Altrichter, Adamec, Jindra, Svozil, Indrák – Čech, Štíbr, Suhrada, Luža, Hrazdira, Mlčák, Ryšavý.

 


02.07.2019 21:30| Čtvrtfinále
Francie
Francie
Česká republika
1:3
Česká republika
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:07Česká republika-0:1Stanislav SvozilDaniel Indrák
16:40Česká republika-0:2Jakub AltrichterDavid Jindra
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:38Česká republika-0:3Dominik LužaJiří Suhrada