Junioři zdolali Kanadu a do čtvrtfinále jdou z prvního místa!

Junioři zdolali Kanadu a do čtvrtfinále jdou z prvního místa!
autor fotografie: Lukáš Kratochvíl

Důležitý zápas dopadl dobře, junioři v přetahované s Kanadou nakonec zaslouženě zvítězili! Nebylo to ale rozhodně jednoduché, Češi šli třikrát do vedení a třikrát soupeř našel odpověď v podobě vyrovnávacího gólu. Až zásah Indráka ze 31. minuty rozhodl o výsledku a o konečném umístění ve skupině E.

Důležitý zápas mohl začít pohromou, hned po úvodním vhazování puk nebezpečně poskakoval v brankovišti před českou brankou, Šarman ale první ošemetnou situaci zvládl. A tak i potřetí na turnaji šli do vedení naši junioři. Martin Ryšavý v šesté minutě na kruhu nic složitého nevymýšlel a tvrdou ranou otevřel skóre – 1:0! Vedení ale českému výběru vydrželo jen půl minuty, Abbamont totiž po individuální akci dostal prostor ke střele a mířil přesně. V osmé minutě si ale Češi vedení vzali zpět po parádním přečíslení – Adamec si místo střely vyměnil puk s Jindrou a dostal nahrávku zpět do prostoru před prázdnou branku! I na jeho gól našli Kanaďané odpověď, Mason ve 13. minutě při přesilovce pohotově napálil odražený puk za Šarmana a bylo srovnáno – 2:2. Vedení si do druhé půle ale přeci jen odnesli naši – v 17. minutě při přesilovce ještě Dominik Luža ve velké šanci neuspěl, o chvíli později už však mířil přesně a prostřelil gólmana – 3:2!

Češi do druhé části vstoupili v dohrávané přesilovce a měli slušné šance, místo potvrzení náskoku ale přišlo další srovnání. Piercey totiž z trestné lavice naskočil rovnou do přečíslení tří proti jednomu, které nakonec sám zakončil střelou do odkryté branky – 3:3. Ani tentokrát ale Kanaďané nedokázali přidat vedoucí branku a ve 31. minutě tak šli do vedení znovu Češi, kteří si počkali na správný moment, Ryšavý dostal puk před branku na Indráka a ten upravil na 4:3! Hned po něm se navíc ve velké šanci objevil Adamec, jeho pokus z levé strany ale gólman vyrazil těsně vedle tyčky. Pojistit výhru mohl už ve 39. minutě Svozil, který dostal puk do tandemu a šikovně kolem obránce vystřelil, puk se ale od tyčky odrazil mimo! Nakonec mohl být právě Svozil smutným hrdinou, když v předposlední minutě vyfasoval menší trest, jeho spoluhráči ale odvedli parádní práci a dokráčeli si pro zasloužené vítězství!

Branky a nahrávky: 6. Ryšavý (Luža), 8. Adamec (Jindra), 18. Luža (Hašek), 31. Indrák (Ryšavý) – 7. Abbamont, 13. Mason (Castagna), 21. Piercey (Abbamont)

Sestavy:

Česko Šarman (21. Postava) – Turek, Hašek, Altrichter, Adamec, Jindra, Svozil, Indrák – Čech, Štíbr, Suhrada, Luža, Hrazdira, Mlčák, Ryšavý.

Kanada: Strom (Currie) – Castagna, Abbamont, Dalben, Sutherland, Foster, Bowie, Tallas, Piercey, Ro, McEachern, Massé, Genoway.




01.07.2019 18:30| 3.kolo
Česká republika
Česká republika
Kanada
4:3
Kanada
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-