Mistrovství ČR? Velký přínos pro sehrání se před světovým šampionátem, míní Kateřina Mrázová

Mistrovství ČR? Velký přínos pro sehrání se před světovým šampionátem, míní Kateřina Mrázová
autor fotografie: Max Pattis/Roberta Strazzabosco

Jednou z držitelek zlaté medaile z Mistrovství ČR žen v Chrudimi je i reprezentační kapitánka Kateřina Mrázová, která měla kapitánské céčko na sobě i při cestě Úhřetic za obhajobou zlata. Celé mistrovství však pro ní bylo vyvrcholením víkendových přípravných kempů české reprezentace žen před mistrovstvím v Barceloně, i díky tomu jej hodnotí velmi pozitivně.

Podařilo se vám zvítězit na Mistrovství České republiky. Jak si toho ceníte a jak náročné to bylo?

Tak náročné to bylo spíše z toho pohledu, že nás bylo málo. Jinak samozřejmě ať byly výsledky jakýkoliv, tak to všechny týmy odbojovaly a samozřejmě si toho moc vážíme, že se nám to podařilo vyhrát.

Máte za sebou dvě odehraná utkání. Jak byste je zhodnotila?

Zhodnotím to velmi pozitivně, spadlo nám tam hodně gólů. Myslím si, že je dobré si v tomhle věřit. Zatím se s holkami sehráváme v lajnách. Měly jsme již několik víkendových kempů, ovšem bylo nyní dobré, že jsme si mohly vyzkoušet další věci a musíme hlavně hodně střílet góly.

Bylo náročné odehrát dva zápasy takhle v řadě za sebou?

Úplně náročné to nebylo, máme samozřejmě natrénováno, to je jasné. Přeci jen se nám v pěti lidech hrálo trochu hůře, než kdyby nás bylo alespoň osm. Ale odehrály jsme to velmi slušně a myslím si, že nám to pomohlo i na fyzičku, na rozdýchání a podobně, nevadilo nám to.

Přesto druhá polovina druhého utkání se Stormem už byla o něco vyrovnanější než předešlé. Docházely vám již síly, či co za tím bylo?

Nemůžu říct, že by nám docházely síly. Tam šlo spíše o to, kdo dá desátý gól. Tak jsme si v pásmu spíše nahrávaly, toho desátého se už nikomu dát moc nechtělo.

Jak se vám dařila souhra ve formaci s Natálií Mlýnkovou, Sárou Čajanovou a Terezou Němcovou? V obou duelech jste byly společně velmi produktivní.

Tereza dnes přijela poprvé, takže ta souhra byla nová a je dobré, že se takhle vyvedla. Se Sárou a Natálií ovšem jezdíme na každý kemp. Je vidět na hře, že se každý víkend potkáváme, souhra je mezi námi dobrá. Holky jsou hrozně šikovné, vědí, kdy mají nahrát, kdy mají vystřelit, každá z nich to umí výborně vyhodnotit. Jsem ráda, že si s nimi můžu zahrát a hraje se mi s nimi velmi dobře.

Dá se tedy očekávat, že v tomto složení budete nastupovat i na mistrovství v Barceloně?

To je samozřejmě otázka na trenéra. Už na tom ale trénujeme a myslím si, že v nějakém takovém základu jako v tomto utkání nastoupíme i na mistrovství. Možná tam budou nějaké dílčí změny, ale kostra formací by měla zůstat stejná.

Jak bude vypadat celková nominace? Dají se očekávat ještě nějaké pohyby hráček, či už je jisté, kdo se do Barcelony podívá?

V tuto chvíli už je soupiska uzavřená. Holky vědí, která z nich pojede. My měly každý víkend kemp, na který holky jezdily a bylo tedy z čeho vybírat. Jsme samozřejmě rády, že jsme se tu mohly v nějakém počtu sejít.

Jaké vůbec máte cíle na samotný světový šampionát? Je obhajoba stříbra z Asiaga tím hlavním, čeho chcete dosáhnout, či máte ještě vyšší, zlaté ambice?

S cíli tam jedeme samozřejmě nejvyššími. Chceme určitě hrát ve finále, ve kterém už to je buď a nebo. Samozřejmě nevíme, v jakém složení přijedou ostatní týmy. Myslím si, že náš tým bude velmi dobrý a na tu zlatou máme. Nesmíme samozřejmě nic podcenit, ale po těch zkušenostech, jak jezdíme na šampionáty už nějaký čas, si myslím, že na první místo určitě máme.