Zlatý double pro Rats! Vyrovnané drama rozhodlo až prodloužení

Zlatý double pro Rats! Vyrovnané drama rozhodlo až prodloužení
autor fotografie: Zlata Vostrá

Tak to bylo vyhrocené finále! Až do prodloužení se vůbec nevědělo, který z týmů získá pohár pro vítěze STILMAT extraligy inline hokeje. Po celou dobu utkání docházelo k velmi vyrovnanému střetu, plnému nadějných střeleckých pokusů na obou stranách. Drama tak rozčísl až Jakub Bernad, který využil samostatný brejk a necelou minutu po úvodním vhazování prodloužení vybojoval svým gólem pro pražské krysy zlatý double.

Do první čtvrtiny vstoupili o něco aktivněji hráči pražského celku. Již v první minutě se dostali do vedení zásluhou povedené trefy Radka Pavlaty. Utkání se posléze vyrovnalo a oba týmy se střídaly ve velkém množství střeleckých pokusů. Žádná trefa ale z toho nepadla, Pražané tak vedli o jediný gól.

Druhá čtvrtina pokračovala v podobně vyrovnaném duchu. O něco málo více štěstí měl ale nyní tým Přerova, který se také o něco více tlačil na branku Martina Michajlova. Přerovský tlak ještě více nabudila úvodní rychlá trefa Martina Gremlicy z brejku. Žádná další trefa však již nepadla a oba týmy tak vstupovaly do druhé poloviny utkání za vyrovnaného stavu.

Zrovna tak vyrovnaná byla i čtvrtina třetí. Ta byla ze všech čtyř nejvíce bohatá na gólové trefy, neboť na každé straně padl jeden. Ve velkém tempu se oba celky stále předháněly ve střeleckých pokusech, úspěšní však byli jen Oscar Flynn na straně Rats a Stanislav Husák na straně Přerova. Ani ve třetí čtvrtině se tak nikdo nedostal do vedení a oba týmy vstupovaly za vyrovnaného stavu do čtvrtiny poslední.

Čtvrtá čtvrtina se odehrála ve velmi vysokém tempu, ačkoliv gólovou trefu nepřinesla ani jedinou. V brance Pražanů doslova čaroval Martin Michajlov, který si díky svým výkonům nakonec odnesl cenu pro nejužitečnějšího hráče play-off, rovněž i přerovská obrana se velmi činila. I proto tak nedošlo v základní hrací době k určení vítěze extraligy a na řadu tak přišlo desetiminutové prodloužení s náhlou smrtí.

Samotné prodloužení z deseti minut ubralo necelou minutu, když se prosadil z rychlého brejku Jakub Bernad. Útočník Rats tak zajistil pro svůj tým zlatý hattrick, vůbec poprvé v historii české STILMAT extraligy inline hokeje. Samotní Rats získali druhý titul v řadě, předešlou trofej získaly krysy ještě jako Berounští medvědi.


Martin Mecera (Prague Rats): "Přestože padlo málo branek byl k vidění skvělý inline. Obě mužstva neskončila náhodou na prvním a druhém místě. Bylo to strašně těžké utkání. Přerov vyhrál výborný zápas, my jsme proti jejich obranné čtyřce byli velice trpěliví, jejich gólman zachytal výborně. Nakonec jsme to ale zvládli a obhájili jsme titul. Musím strašně moc pochválit svoje mužstvo, protože jsme museli hrát trpělivě. Bylo potřeba, aby do utkání dali kluci úplně všechno. Skvělý výkon Martina Michajlova to celé jen podtrhl. Jsme strašně šťastní, že jsme to obhájili. Navíc, jakožto nástupci Berounských medvědů, jsme první tým, který v historii české inlinehokejové extraligy získal zlatý hattrick."

Pavel Hanák (IHC Night Birds Přerov): "Sice se mi to hodnotí špatně, protože jsme prohráli, ale myslím si, že jsme byli velkému favoritovi minimálně vyrovnaným soupeřem. Celý zápas byl o malém množství gólů a skvělé práci gólmanů. My jsme měli svoje šance, které jsme neproměnili. Soupeř měl též nějaké neproměněné šance. My jsme nakonec byli ti méně šťastní. Následně prodloužení už je úplně vabank a jsme z toho smutní."



23.06.2019 12:00| Finále| Praha 11| 86 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Prague Rats
2:3 P
IHC Prague Rats
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:29IHC Prague Rats-0:1Radek PavlataDavid Bernad
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:29IHC Night Birds Přerov-1:1Martin GremlicaPetr Školoud
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
28:36IHC Prague Rats-1:2Oscar FlynnAdam Přibyl, Martin Fiala
32:31IHC Night Birds Přerov-2:2Stanislav HusákDaniel Indrák
4. perioda
bez branek
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
48:57IHC Prague Rats-2:3David Bernad