Zlato z mladších žáků slaví Hořovice, bronz zůstává v Přerově

Zlato z mladších žáků slaví Hořovice, bronz zůstává v Přerově

První kompletní sada medailí na MMČR v Přerově v rámci nedělního programu je rozdána. Titul v mladších žácích vybojovaly Hořovice, které si ve finále poradily poměrem 4:2 s Kladnem. Cvočkaři souboji o zlato dominovali od samotného začátku a Čerty prakticky k ničemu nepustili. Dvěma góly se pod finálovou výhrou podepsal Vít Lochovský. V souboji dvou smutných semifinalistů mezi Přerovem a Zlínem nakonec rozhodovalo až prodloužení, v němž k radosti domácího stadionu zvítězili Night Birds a ukořistili celkové třetí místo. Zlato tedy berou Hořovice, stříbro míří na Kladno a bronz získal Přerov.

Nabitý nedělní program odstartovaly semifinálové boje mladších žáků. Kladenští do něj vstoupili lépe a po třech rychlých brankách si vypracovali náskok. Devils sice snížili, ale na začátku druhé části produktivní Aneta Šapovalivová završila hattrick a zvyšovala už na 5:1. Naději pro Zlín vykřesal Erik Janeba, ale Čerti si postup do finále vzít nenechal. Hattrick dovršil také kladenský Kryštof Dyk a i když Valaši znovu snížili, za Kladno odpověděla opět Šapovalivová. Duel se nakonec změnil v přestřelku,  v níž oba týmy přidaly ještě po dvou gólech. Čerti si ale slibný náskok vzít nenechali a po hladké výhře 7:3 si zajistili místenku ve finále.

Ihned poté se ve druhém semifinále mezi Hořovicemi a Přerovem rozhodovalo o tom, kdo vyzve Kladno ve finále. Domácí Přerov se sice ujal vedení, ale nakonec to bylo po hříchu jeho jediná trefa v duelu. Ještě v první části Hořovičtí nasázeli úctyhodných sedm branek, přičemž hattrickem se blýskl Tomáš Malínek. Už za rozhodnutého stavu 7:1 pokračovali Cvočkaři v ofenzivním pojetí i ve druhé části a přidali ještě další čtyři zásahy. Postupně se trefili Ben Adamec, Tereza Plosová, znovu Tomáš Malínek a skóre uzavřel na 11:1 Tadeáš Trachta. Také Cvočkaři se mohli těšit na odpolední souboj o celkový triumf.

V souboji smutných semifinalistů se bojovalo o bronz a domácí Přerov proti Zlínu začal lépe, když se na konci třetí minuty prosadil Marek Mozr. Vyrovnání se dočkali Devils krátce po konci přesilovce zásluhou Jana Uřičáře. Zlín šel navíc už minutu poté do vedení díky trefě Valáška, ale na konci úvodní části vyrovnal na 2:2 přerovský Rohan. Na začátku druhé poloviny vrátil Night Birds náskok Šejba, ale už za tři minuty nato srovnal zlínský Venený. Zlín poté ještě jednou vedl, ale domácí opět srovnali, a o vítězi muselo rozhodnout prodloužení. V něm se k radosti domácích tribun prosadil z dorážky Robin Šejba, který přerovským mladším žákům vystřelil bronzové medaile!

Úvod finále byl hodně opatrný. Hořovice měly kotouč více času v držení, ale Kladno organizovaně bránilo a nepouštělo svého soupeře do střeleckých příležitostí. První velká šance přišla v polovině šesté minuty. Hořovický Vít Lochovský nabral rychlost po levé straně hřiště a vystřelil puk zápěstím. Ránu ještě zvládl schovat za tělo obránce, takže brankář neměl příliš šanci na reakci. Utkání pokračovalo v rozvážném duchu. Skóre se měnilo až tři minuty před koncem, když Tereza Plosová zvyšovala na 2:0 pro Cvočkaře. Druhá polovina utkání odstartovala třetí brankou Hořovic. Vít Lochovský se nejlépe zorientoval v chumlu před brankou a puk rychle zametl za brankovou čáru. Kladno zvládlo v závěrečných minutách stáhnout manko na rozdíl jediné branky a vše risknout ve hře bez brankáře, ale Cvočkaři dali pojišťující branku a došli si v kategorii mladších žáků pro zlaté medaile, Kladno bere pouze stříbro.