Polička a Písek ovládli první hrací den Final Six první ligy inline hokeje

Polička a Písek ovládli první hrací den Final Six první ligy inline hokeje

Final six první ligy inlinehokeje má za sebou v Poličce první hrací den, který nabídl čtyři napínavé zápasy. Nejlépe se vedlo hokejistům domácí Poličky a Písku, kteří tak mají nakročeno do finálového zápasu. Své dnešní vítězství musí ale potvrdit v zítřejších dohrávkách základních skupin.

Sobotní program finálového turnaje první ligy nabídl první dva zápasy obou skupin. Nejprve se na palubovce představili hráči Písku a Chrudimi. Lepší vstup do utkání měli hokejisté Chrudimi, kteří vyhráli rozpačitou první čtvrtinu 1:0, když o jedinou branku se postaral už ve čtvrté minutě Dušek. Od druhé části byli lepším týmem hráči Písku, kteří čtyřmi góly otočili vývoj utkání. Písek se tak dostal do herní pohody a mohl se soustředit na svou hru a nedělat tak zbytečné chyby. To se projevilo v třetí dvanáctiminutovce, ve které se hra vyrovnala a k vidění bylo pět gólů. Poslední část už Chrudimi přílíš nevyšla, neboť Písek proměnil tři ze svých šancí a rozhodl tak o svém vítězství 9:4.

Ve druhém utkání se představila domácí Polička, která se proti Kroměříži v první čtvrtině natrápila. Ze svých mnoha šancí, které měla se jen jednou prosadila. Naopak hosté z toho mála, co si vytvořili, byli rovněž jednou úspěšní. Po první siréně tak byl stav nerozhodný 1:1. Do druhé čtvrtiny vstoupili lépe domácí hokejisté, kteří svého soupeře zaskočili a s chutí si zastříleli. Čtyři góly, které dokázali vstřelit, se pak v konečném zúčtování ukázali jako rozhodující. Po vyrovnané druhé polovině zápasu tak domácí zvítězili 7:4.

Třetí utkání bylo hodně zajímavé, neboť se v něm představili zkušení borci z Chrudimi a přerovské mládí. Soupisku Přerova hodně ovlivnili technické problémy jednoho z aut, na ploše to ale nebylo vůbec znát. Zástupce Moravy byl totiž svým soupeřům hodně vyrovnaným protivníkem. Utkání tak bylo hodně vyrovnané, plné emocí a taky štěstí. Přerov totiž dokázal vyrovnat  na konečných 8:8 pouhé dvě vteřiny před závěrečným hvizdem!

Poslední utkání sobotního programu v úvodní části příliš hokejové krásy nepobralo. Utkání bylo plné nepřesností a hrálo se převážně ve střední části hrací plochy. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a oba týmy se střídaly ve vedení několikrát ve vedení. Poslední otočení výsledku přišlo v samotném závěru, ve kterém se prosadili třikrát hráči Kroměříže. Ti zásluhou Apolenáře a Lacigy nejprve vyrovnali a pětatřicet sekund před koncem zásluhou Jakuba Siroty rozhodli o svém vítězství  7:6.

Nedělní program začíná v Poličce v 10:00.