Boj o medaile čeká na Břeclav a Hradec Králové, Hořovice berou páté místo

Boj o medaile čeká na Břeclav a Hradec Králové, Hořovice berou páté místo

Starší žáci odehráli svá čtvrtfinálová utkání na přerovském MMČR v sobotu odpoledne. O postup do semifinále se utkaly Hořovice s Břeclaví a Uherský Brod s Hradcem Králové. Úvodní duel přinesl z celého dne nejméně branek - pouze pět. Vyrovnané utkání založené na dobré defenzivě vyznělo nakonec lépe pro Břeclav, která zvítězila 3:2. Druhé utkání bylo mnohem jednoznačnější. Hradec si šel od začátku za vítězstvím. První polovinu utkání vyhrál 5:1 a druhá polovina se převážně dohrávala, celkově Hradec vsítil devět branek. Souboj poražených byl na programu jako úplně poslední. Ve vyrovnané první polovině si Hořovice vytvořily těsný náskok, jenž ve druhé části hry zvýšily a vyhrály 5:2.

Úvodní čtvrtfinále starších žáků v rámci sobotního programu svedlo proti sobě Hořovice a Břeclav. Raketový vstup do zápasu měli Lvi, když se už ve druhé minutě prosadil Štěpán Urbánek a parádní nástup Břeclavi umocnil na konci třetí minuty trefou na 2:0 Adam Veselský. Oba týmy poté měly množství šancí a činit se museli hlavně brankáři. Cvočkařům se dlouho nedařilo najít recept na obranu soupeře, ale nakonec v závěru první části po gólu Jakuba Žmoly snížili. Ve druhé polovině se Hořovice hnaly za vyrovnáním a pět minut před koncem se dočkaly, Štěpán Kubata se trefil přesně do šibenice. Když to už vypadalo, že se půjde do prodloužení, tak se po křídle rozjel Adam Zapletal a šťastnou trefou k tyči rozhodl o postupu Břeclavi do semifinále. Lvi vyhráli 3:2.

Pokud bylo první čtvrtfinále dramatické, to druhé mělo zcela jednoznačný průběh. Hned v první pětiminutovce se prosadil dvakrát Jan Vencl a také Jiří Felcman, kteří poslali Hradec do tříbrankového vedení. V sedmé minutě snížili Erik Dlabaja, ale nakonec byl po hříchu jediným střelcem Kanců v zápase. Ještě v první části završil hattrick Jan Vencl a do listiny střelců se zapsal také Pavel Šimek. Východočeši na hřišti dominovali a ve druhé části přidali ještě další čtyři branky, aby umocnili svůj už tak vysoký náskok. Počtvrté v zápase se trefil Jan Vencl a po něm postupně také Pavel Šimek, Jan Kasal a v samém závěru i Daniel Dunda. Po vysokém vítězství 9:1 si Hradec zajistil místenku v semifinále.

V souboji o finále uvidí diváci v Přerově v neděli utkání mezi Zlínem a Břeclaví, a poté také zápas Úhřetic s Hradcem Králové.

Zápas o páté místo přineslo vyrovnaný hokej. Skóre otevřel na začátku osmé minuty Ondřej Hájka a poslal Hořovice do vedení. Uherský Brod ještě v téže minutě zvládl vyrovnat, když se prosadil Vojtěch Šobáň. Cvočkaři ale přeci jen ještě do konce první sirény vsítili další branku zásluhou Jakuba Žmoly a dostali se do těsného vedení. Utkání definitivně rozhodlo prvních deset minut druhé poloviny. Hořovice vsítily dvě branky a dostaly se na rozdíl tří branek. Uherský Brod se vzepřel a stihl ještě snížit, ale v úplném závěru Hořovice přidaly pátou branku a mohly tak oslavit zisk pátého místa na finálovém turnaji.