Přípravky znají složení semifinále, koho čekají boje o medaile? Pátí končí Čerti

Přípravky znají složení semifinále, koho čekají boje o medaile? Pátí končí Čerti

Polední program MMČR v Přerově přinesl čtvrtfinálové souboje přípravek, které rozhodly o tom, že do nedělního semifinále postoupí Lvi Břeclav a pražští Rats. Prvně jmenovaný celek se utkal s Kladnem. Vyrovnané a napínavé utkání muselo rozhodnout až prodloužení, kde byla šťastnějším celkem právě Břeclav. Pražané se utkali s Uherským Hradištěm. I toto utkání bylo nesmírně vyrovnané a rozhodla až branka tři vteřiny před koncem základní hrací doby. V odpoledním utkání se střetly oba poražené celky a páté místo slaví Kladno.

O úvodní duel této věkové kategorie se postaralo Kladno s Břeclaví. Utkání přineslo útočný hokej a přetahování se o vedení. Kladno si během první poloviny utkání vytvořilo dvougólový náskok, ale Břeclav ještě do přestávky vsítila kontaktní branku zásluhou Zhejbala. Kladno o vedení přišlo zkraje druhé poloviny a od devatenácté minuty již Břeclav vedla. Kladno nepříznivý stav nezaskočil a brzy dvěma góly znovu otočilo skóre zápasu. Lvi zvládli znovu vyrovnat tři a půl minuty před koncem a vynutit si prodloužení. V tom si šel sednout na trestnou lavici Petera a početní výhodu využil Matyáš Procházka. Břeclav se v semifinále utká s Přerovem.

Druhé utkání mezi Uherským Hradištěm a Rats bylo na góly ještě bohatší. Celkově padlo devatenáct branek. Utkání bylo hodně vyrovnané a i v tomto případě to byla přetahovaná o těsné jednobrankové vedení. V první polovině bylo k vidění šest branek, tři na každé straně. Ve druhé polovině utkání Hradiště vybojovalo tříbrankové vedení, ale Pražané se nevzdali a postupně manko umazávali. V čase 27:23 se povedlo hráčům z hlavního města srovnat stav na 8:8. Hradiště se ještě jednou dostalo do těsného vedení, ale pak branky padaly pouze do jedné branky. Ta rozdílová trefa padla tři vteřiny před koncem utkání a postaral se o ni Eliáš Zenkl. Pražany v semifinále čekají Hořovice.


Utkání o páté místo otevřel na začátku druhé minuty kladenský Petrák. Po dalších svou minutách vedlo Kladno již o tři branky. Uherské Hradiště zvládlo brzy snížit stav, ale Čerti okamžitě kontrovali čtvrtou a pátou brankou. Hradiště ještě do poloviny první části zvládlo přidat ještě druhou branku. I druhou polovinu zápasu začalo Kladno gólově, když se prosadil Kováč. Uherské Hradiště inkasovaná branka nakopla a dvěma brankami snížilo. Čerti nepropadli panice a jistě si udržovali aspoň dvoubrankové vedení, které ještě sedm minut před koncem zvýšil Petrák. Kladno si nakonec dokráčelo pro pohodlnou výhru 9:6 a slaví zisk pátého místa na finálovém turnaji.