Černošice dlouho Rats trápily, na první bod ale nedosáhly

Černošice dlouho Rats trápily, na první bod ale nedosáhly

Přestože nakonec úřadující mistr zvládl první semifinálový souboj s velkým náskokem, nešlo po celý zápas o tak jednoznačnou záležitost. Černošice dokonce díky skvělé druhé části chvíli vedly, Rats ale nakonec ukázali svoji sílu a došli si pro klidnou výhru.

Z duelu neuběhla ještě ani jedna minuta a už se Rats radovali z prvního gólu. Šinágl si všiml zapomenutého Jiřího Brandejského, který si puk zpracoval a po krátké kličce zasunul kotouč mezi Langerovi betony. Černošice však bleskurychle srovnaly, ihned po buly totiž poslal Sem přihrávku na levou stranu, kde byl připravený Ronald Wurm, jehož pokus byl lehce tečovaný, proto prolétl kolem překvapeného Michajlova.

Pražané byli v první části o trochu aktivnější, což se projevilo i ve skóre. V přesilové hře dokonale rozebrali trojici černošických hráčů, a tak Adam Přibyl v klidu pálil po křižném pasu za bezmocného Langera. Krysám se pak podařilo během prvních dvanácti minut ještě jednou skórovat. Ondřej Poul nejdříve neuspěl ranou z velkého úhlu, následně však dokázal protlačit puk kolem Langera za brankovou čáru.

Jestli byla první čtvrtina v režii Pražanů, ta druhá byla přesný opak. Velké brankové příležitosti měly výhradně Černošice. A s výsledkem to pořádně zahýbalo. V 19. minutě pálil Loskot do Michajlova, odražený kotouč ale usměrnil do sítě Robin Malý. Následně využil špatné rozehrávky soupeře Marek Loskot, který po samostatné akci nedal Michajlovovi šanci.

Necelé dvě minuty před druhou přestávkou se pak Středočeši dostali do přečíslení dvou proti jednomu. Loskot si všiml volného Petra Kafky, který po přesném pasu překonal přesouvajícího se brankáře, který na kotouč jen těsně nedosáhl.

V utkání jsme ovšem sledovali zcela odlišné dvanáctiminutovky. Ta třetí totiž byla zase zcela v režii Pražanů. O vyrovnání se velkou měrou zasloužil Tvrzník, který se protáhl mezi obráncem a mantinelem a nahrál mezi kruhy Jiřímu Brandejskému, který okamžitě pálil mezi Langerovy betony.

Ve 30. minutě pak ve vlastním oslabení ujel Martin Fiala, který udělal krátkou kličku do bekhendu a pak překonal Langera. Martin Fiala uspěl i o chvilku později, kdy objel dva protihráče a z velkého úhlu překvapil brankáře střelou ke vzdálenější tyči. Za další chvilku se Martin Fiala prosadil ještě jednou, když se trefil přesně mezi beton a lapačku Langera.

Rats se dařilo i v úvodu čtvrté čtvrtiny, kdy se prosadili Martin Tvrzník a Jiří Brandejský. Následně se Černošice odhodlaly k výměně brankáře, čímž si dodaly určitou vzpruhu. Díky tomu zvládli stáhnout náskok soupeře na dva góly. Postupně se prosadili David Sem, Ronald Wurm a v přesilové hře byl z voleje úspěšný i Marek Loskot.

Zbytek utkání už byl ale zase v režii Pražanů. Ti stihl v závěrečných minutách skórovat ještě čtyřikrát, a tak si výrazně pojistili své vítězství. Dvakrát za sebou se prosadil Martin Fiala, na kterého navázal Petr Šinágl a gólový účet uzavřel Oscar Flynn. V poslední minutě mohl ještě skórovat Fiala, při trestném střílení mu ale při kličce mezi nohama utekl puk.

Robin Malý (kapitán SK Černošice): „Do utkání jsme nevstoupili dobře, soupeř se dostal do vedení. Přestože jsme dostali dva smolné góly, nás to nesrazili a zvládli jsme skóre otočit. V druhé polovině zápasu jsme ale úplně přestali bruslit a soupeř nás za to trestal. Musíme se z toho oklepat a pořádně se připravit na druhý zápas, který je stále otevřený.“

Martin Mecera (trenér IHC Prague Rats): „Výsledek úplně neodpovídá tomu, jak těžký zápas to pro nás byl. Přestože jsme si říkali, abychom se soustředili hlavně na sebe, ne vždy jsme to ale plnili a Černošice nás velmi efektivně trestaly. Naštěstí jsme na to vždycky dokázali zareagovat a vyhráli jsme. Stále ale není nic rozhodnutého a i druhý zápas bude nesmírně těžký.“



22.06.2019 14:00| Semifinále 1| Praha 11| 99 diváků
SK Černošice
SK Černošice
IHC Prague Rats
7:13
IHC Prague Rats
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:2 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:51IHC Prague Rats-0:1Jiří BrandejskýPetr Šinágl, Radek Pavlata
01:09SK Černošice-1:1Ronald WurmDavid Sem
04:18IHC Prague RatsPPG1:2Adam PřibylPetr Šinágl, Martin Fiala
09:11IHC Prague Rats-1:3Ondřej Poul
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
18:49SK ČernošicePPG2:3Robin MalýMarek Loskot, Petr Kafka
21:02SK Černošice-3:3Marek Loskot
22:43SK Černošice-4:3Petr KafkaMarek Loskot
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:10IHC Prague Rats-4:4Jiří BrandejskýMartin Tvrzník
29:33IHC Prague RatsSHG4:5Martin Fiala
30:22IHC Prague Rats-4:6Martin FialaTomáš Rubeš
34:03IHC Prague Rats-4:7Martin FialaMartin Tvrzník
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:31IHC Prague RatsPPG4:8Martin TvrzníkAdam Přibyl
39:34IHC Prague Rats-4:9Jiří BrandejskýPetr Šinágl, Martin Pouska
40:02SK Černošice-5:9David SemVratislav Mikala
40:53SK Černošice-6:9Ronald WurmRobin Malý, Petr Kafka
42:36SK ČernošicePPG7:9Marek LoskotVáclav Krudenc, Petr Kafka
44:00IHC Prague Rats-7:10Martin Fiala
44:05IHC Prague Rats-7:11Martin FialaAdam Přibyl
45:19IHC Prague Rats-7:12Petr ŠináglJiří Brandejský, Martin Tvrzník
46:51IHC Prague Rats-7:13Oscar FlynnMartin Tvrzník, Radek Pavlata