Mladší žáci Kladna a Přerova si zahrají o medaile, páté místo berou Úhřetice

Mladší žáci Kladna a Přerova si zahrají o medaile, páté místo berou Úhřetice

Dopoledne patřilo na MMČR v Přerově čtvrtfinálovým bojům mladších žáků. Nejdříve se utkalo Kladno s Břeclaví. Úvodní polovina duelu přinesla Kladnu jen těsné vedení, které však během druhé půle vzrostlo na čtyři branky, což Kladnu stačilo na postup. Druhou čtvrtfinálovou dvojici obstaral domácí Přerov s Parrots Úhřetice. Utkání přineslo patnáct branek a definitivní rozuzlení přišlo až v posledních 90 vteřinách. Souboj poražených celků o páté místo vyspěl lépe pro mladší žáky z Úhřetic.

V zápase mezi Kladnem a Břeclaví se do vedení dostali jako první Lvi, když se prosadil po pěti minutách Potočka. Kladno si vytvářelo dobré střelecké pozice, ale brankář Břeclavi dlouho držel čisté konto. O to přišel v závěru první poloviny, když jej dvakrát prostřelila kapitánka Kladna Adéla Šapovalivová. Na začátku druhé půlky se Lvům nejdříve vyrovnat zásluhou Veselského, ale pak už branky dávalo pouze Kladno. Třikrát se prosadila Adéla Šapovalivová a jednou Kryštof Dyk. Kladno si tak dokráčelo pro pohodlnou výhru 6:2 a nedělním semifinále se střetne se Zlínem.

Druhé utkání mezi Přerovem a Úhřeticemi bylo mnohem napínavější. Domácí celek si podstatnou část první půlky držel vedení 3:1, ale Úhřetice v posledních pěti minutách zvládly srovnat krok se svým soupeřem. Rozhodnout tak musela druhá část zápasu. Zde si Přerov opět vypracoval dvoubrankové utkání, ale Mad Parrots se znovu zvládli dotáhnout na svého soupeř. Branková přetahovaná pokračovala a Úhřetice se na konci 27. minutě dostaly do vedení, to však trvalo jen pár chvil. Přerov se dvěma brankami vrátil do vedení, které již v poslední minutě neztratil a v neděli si tak zahraje o finále s Hořovicemi.

Souboj smutných čtvrtfinalistů, to byl zápas o páté místo mezi Břeclav a Úhřetic. Břeclav se dostala do vedení po trefě Šimona Veselského a i když za Úhřetice srovnal Štěpán Lempacha, tak Veselovský vrátil Jihomoravanům vedení svým druhým zásahem zpět. Další vyrovnání pro Mad Parrots zařídil za půl minuty Milan Vítek a navíc zanedlouho se prosadil i Šimon Řivnáč, a tak Úhřetice vyhrály první část 3:2. Navíc hned zkraje druhé poloviny přidaly i čtvrtý gól, tentokrát se prosadil Štěpán Lempach. Ve 20. minutě se navíc prosadil také Samuel Kopecký a i když za Břeclav rychle snížili Patrik Illý, tak se Lvi na obrat nezmohli. Šestý gól celku v oranžovém dal opět Samuel Kopecký a Úhřetice už si pohodlný náskok 6:3 pohlídaly až do konce. Z Přerova odjíždějí se ziskem pátého místa.