Svozil řádil a dorost Přerova je ve finále. O titul si to rozdá se Zlínem

Svozil řádil a dorost Přerova je ve finále. O titul si to rozdá se Zlínem

V dorostenecké extralize je po pátečních zápasech na MMČR v Přerově jasno, které týmy si zahrají o medaile. Jako první v pátek podvečer otočili duel s Hořovicemi hokejisté Zlína a v prodloužení si zajistili místenku do souboje o zlato. Druhé semifinále si zcela podmanil obránce Stanislav Svozil, jenž se naladil na dorostenecké semifinále v juniorském finále a svému týmu pomohl ke skalpu Kladna pěti zásahy. Night Birds zvítězili 7:4 a v sobotu ránu se utkají o titul se Zlínem.

Páteční program v Přerově měl načít čtvrtfinálový souboj mezi Přerovem a Úhřeticemi, ale hosté na do dějiště turnaje nedorazili, a tak domácí kontumačně postoupili do semifinále. K prvnímu hranému duelu tedy nastoupili inline hokejisté Hořovic a Břeclavi. Cvočkaři na svůj postup zadělali už v úvodní polovině, když se Lukáš Plos a Andrej Adamec. Břeclavští ve druhé části usilovali o zdramatizování duelu, jenže nemohli najít recept na brankáře Chloudu. Ten si připsal na své konto vychytanou nulu a postup Hořovic do semifinále pečetil gólem na 3:0 Jan Lochovský.

V úvodním semifinále večerního programu vyzvali právě Horovičtí soupeře ze Zlína. Zprvu opatrný duel přinesl šance na obou stranách, ale brankáři se činili. Do vedení se dostali Cvočkaři, když se trefil Václav Komínek. Hořovice byly v úvodní části lepší, z tutovek se však zvýšení nedočkaly. Naopak na začátku druhé poloviny Zlín zásluhou Lukáše Chludila srovnal a ten stejný hráč přiblížil Devils tři minuty před koncem k finále. Soupeř se ale zmohl na závěrečný tlak a hořovický Lukáš Plos minutu a půl před koncem srovnal na 2:2. O finalistovi muselo rozhodnout prodloužení a po několika neproměněných šancích se ujal průnik Filipa Šindelka, který se z mezikruží trefil bekhendem pod břevno a nasměroval Zlínské za velkého nadšení do finále – 3:2!

To druhé semifinále příliš opatrnosti nepřineslo, vždyť jen v úvodní polovině padlo osm branek. Domácí se zásluhou Martina Ryšavého ujali vedení, jenže hosté skóre otočili, když se trefili Samuel Chrénka a Matyáš Šapovaliv. Přerovský Stanislav Svozil poté vyrovnal a navíc se poté prosadil ještě dvakrát, aby zkompletoval hattrick. Nejprve odpověděl na další gól Šapovaliva a poté také na zásah Kuchaře. Divoká první část skončila 4:4, i když Čerti třikrát vedli. Obránce Stanislav Svozil, který dvěma góly dříve odpoledne rozhodl juniorské finále, neměl dost ani ve druhé části, když čtvrtým gólem v zápase poslal Přerov do vedení 5:4. Kladno se hnalo za vyrovnáním, ale z tlaku se branky nedočkalo. Nakonec zkusilo v závěru hru bez brankáře, ale při ní Přerovští pečetili výhru. Nejprve se trefil Jonáš Jobánek a skóre na konečných 7:4 uzavřel pátým zásahem v zápase Stanislav Svozil.

V sobotu si v 8:00 zahrají o bronz Hořovice s Kladnem, o hodinu později je na programu velké finále mezi domácím Přerovem a Zlínem. Břeclav zakončila sezónu na 5. místě.