Na juniorský trůn usedla v Litoměřicích pražská Slavia

Na juniorský trůn usedla v Litoměřicích pražská Slavia

Závěrečné boje Stilmat extraligy juniorů se tentokrát uskutečnily v Litoměřicích, kde byly k vidění podle očekávání nesmírně dramatické bitvy. Jako vítězové z nich nakonec vzešli mladíci pražské Slavie, kteří v semifinále porazili Uherský Brod, ve finále Zlín a slaví republikový titul! Devils mají stříbro, bronz putuje do Hradce Králové.


1. semifinále: IHC Slavia Praha – IHC Uherský Brod 4:1 (1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Christl (Hyršl, Kadeřávek), 25. Šmíd, 40. Krudenc, 40. Šmíd (Hyršl, Christl) – 19. Vyoral (Gahura).

V zápase proti Uherskému Brodu platili Pražané za favority. Přestože ale vstoupili do zápasu rychlým gólem, se soupeřem měli až do konce velké problémy. Rozhodující okamžik a trefu na 2:1 přinesla dvojnásobná přesilovka Jihomoravanů, ve které paradoxně skórovali slávisté, jež svůj triumf potvrdili dvěma góly v poslední minutě.

2. semifinále: ILHK Hradec Králové – IHC Devils Zlín 4:5 (1:4, 3:1)

Branky a nahrávky: 16. Bezděk (Pořízek), 25. Drobný (Bezděk, Hronek), 33. Drobný (Miškář, Bezděk), 34. Bezděk (Pilař) – 12. Kužílek, 14. Váňa (Werbik), 19. Gabrhelík (Christov), 20. Bumbál, 26. Zaremba (Váňa, Dalajka).

Ve druhém semifinále tahali od začátku za delší konec provazu hokejisté Zlína. Přestože ale v půli vedli 4:1, soupeře z Hradce Králové to nezlomilo a ještě přišel velký nápor! Ten vyvrcholil dvěma slepenými brankami, po nichž byli Východočeši už jen o gól pozadu. Na kýžené vyrovnání už ale i přes pokračující tlak nedosáhli.

zápas o bronz: IHC Uherský Brod – ILHK Hradec Králové 4:7 (2:3, 2:4)

Branky a nahrávky: 3. Vaněk (Gahura), 14. Pavlůsek (Malý), 38. Gahura (Malý), 40. Pavlůsek – 9. Bureš, 10. Pořízek (Bednář), 15. Miškář (Bezděk), 23. Hronek, 30. Bednář (Hronek), 31. Srpek (Bureš), 34. Bednář (Pořízek).

Souboj zklamaných se nakonec proměnil v jediný jednoznačný duel nedělního programu. Uherský Brod sice otevřel skóre, ale aktivnější Hradec ho po zásluze obrátil a ve druhém poločase měl naprosto jasnou dominanci. Brodští mladíci dvěma góly v samotném závěru alespoň upravili skóre do přijatelnější podoby, nic to ale nezměnilo na tom, že z Litoměřic odjeli jako neúspěšný tým.

finále: IHC Slavia Praha – IHC Devils Zlín 3:2 (1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 17. Krudenc (Hozák, Sladkovský), 29. Christl (Šmíd), 34. Krudenc – 30. Valášek (Kužílek, Hlaváč), 34. Christov (Dalajka).

Velké finále mezi Slavií a Zlínem slibovalo skvělou podívanou. A přesně ta i přišla, byť nebyla ve znamení brankových hodů. Devils marně bušili na zeď, která nesla jméno Lukáš Langer – právě brankář sešívaných byl hlavním důvodem, proč si jeho tým nakonec pověsil na krk zlaté medaile. Zlínští se od prvního inkasovaného gólu nedokázali na soupeře brankově dotáhnout a i když by asi nejspravedlivější byla remíza, do rukou pražské Slavie putuje pohár zcela po zásluze.

Konečné pořadí

1. IHC Slavia Praha
2. IHC Devils Zlín
3. ILHK Hradec Králové
4. IHC Uherský Brod