Černošice ve vyrovnaném prvním čtvrtfinále přetlačily Nový Jičín

Černošice ve vyrovnaném prvním čtvrtfinále přetlačily Nový Jičín

Do čtvrtfinálové série vstupovaly jako favorit Černošice, které to také v prvních minutách zápasu potvrzovaly. Pak se ale začalo dařit i soupeři a bylo z toho pořádné drama. Vyrovnaný duel nakonec rozsekli Středočeši dvaašedesát sekund před koncem, čímž tak získali vedení v sérii.

Zápas začal gólově už ve 3. minutě, kdy se povedlo Loskotovi vyhrát buly na Malého, který okamžitě nahrál Petru Kafkovi. Ten se opřel do puku a parádní ranou se trefil přesně k levé tyči. O chvilku později si vzal puk Wurm a poslal ho do strany na Pavla Mrňu, jehož okamžitý pokus skončil za bezmocným brankářem.

Hostům se podařilo snížit, když využili první přesilovku v utkání. Střelecky byl úspěšný po přesné přihrávce Gebauera Filip Ohera. Domácí ovšem velmi rychle odpověděli. Loskot vyslal do šance Petra Kafku, který si s nabídnutou šancí s trochou štěstí poradil.

Na další trefu museli všichni čekat až do 17. minuty. V početní výhodě přilétl puk na hůl Pavla Mrni, který rychlou střelou rozvlnil síť. Další minuty zápasy byly však v režii Nového Jičína. Ještě do konce druhé části se jim totiž podařilo srovnat.

Nejdříve se prosadil Dominik Raška, který za brankovou čáru srazil skákavý puk u pravé tyčky. Následně byl úspěšný i Matěj Mach a velká radost hostů propukla po přesné trefě Daniela Plitka. Hosté navíc začali velmi dobře i třetí čtvrtinu. Po necelých dvou minutách se totiž poprvé dostali do vedení. Po skvělé práci Gebauera mířil přesně pod horní tyčku Ondřej Sluštík.

Ve 30. minutě bylo ovšem znovu vyrovnáno. Postaral se o to pohotovou střelou Marek Loskot, na kterého o chvilku později navázal i David Sem po samostatné akci. Černošické vedení však nevydrželo dlouho. Ještě ve třetím dějství se totiž z dobré pozice prosadil Dominik Raška.

V poslední dvanáctiminutovce nejdříve neuspěl z úniku Plitko, následně to ale napravil Ondřej Sluštík. Nový Jičín byl tak rázem blíže k úvodní výhře. Domácím však zbývalo dostatek času něco s výsledkem udělat. A to se jim také povedlo. Necelých osm minut před koncem Malý nahrál Marku Loskotovi, který zkusil štěstí z velkého úhlu, díky čemuž puk protlačil za Gebauerova záda.

V utkání se pomalu schylovalo k prodloužení, když se v ostrém souboji zmocnil puku Mrňa, nahrál ho do jízdy Marku Loskotovi a ten si už s nabídnutou šancí poradil znamenitě. Hráčům Nového Jičínu se však celá situace příliš nelíbila, a tak u rozhodčích poměrně značně protestovali. K ničemu jim to však nebylo, při hře bez brankáře navíc inkasovali ještě jednou, trefil se zcela volný David Sem.

Robin Malý (kapitán SK Černošice): „Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. První půlku měl víc ze hry Nový Jičín, protože hráli čtyřku. My jsme sice měli puky a jezdili jsme do nich, ale vždycky jsme ztratili puk úplně nesmyslně a z toho jsme dostali góly. Kdybychom měli takové šance, jako soupeř, dali bychom více gólů. Pak jsme to ale trochu srovnali a byli jsme možná i lepší. Uvidíme, jak bude vypadat další zápas.“

Zbyněk Kubičík (vedoucí IHC Nový Jičín): „Přijeli jsme si naložit patnáct gólů, odehráli jsme výborné utkání, které nám ovšem na závěr zničili "nehráči". Jsme z toho velmi zklamaní a věříme, že se to nebude opakovat.“



15.06.2019 15:15| Čtvrtfinále| Černošice| 67 diváků
SK Černošice
SK Černošice
IHC Nový Jičín
9:7
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:19SK Černošice-1:0Petr KafkaRobin Malý, Marek Loskot
05:26SK Černošice-2:0Pavel MrňaRonald Wurm
07:51IHC Nový JičínPPG2:1Filip OheraRobin Gebauer
09:15SK Černošice-3:1Petr KafkaMarek Loskot, Robin Malý
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
17:00SK ČernošicePPG4:1Pavel MrňaMarek Loskot, Petr Kafka
19:57IHC Nový Jičín-4:2Dominik RaškaRobin Gebauer
22:20IHC Nový Jičín-4:3Matěj MachDominik Raška
23:06IHC Nový Jičín-4:4Daniel PlitkoFilip Palička
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:38IHC Nový Jičín-4:5Ondřej SluštíkRobin Gebauer
29:52SK Černošice-5:5Marek LoskotRobin Malý, Petr Kafka
33:25SK Černošice-6:5David Sem
34:25IHC Nový Jičín-6:6Dominik RaškaOndřej Sluštík
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:30IHC Nový Jičín-6:7Ondřej Sluštík
42:19SK Černošice-7:7Marek LoskotRobin Malý
46:58SK Černošice-8:7Marek LoskotPavel Mrňa
47:53SK ČernošiceEN9:7David Sem