Přerov vybojoval postup do Final Four, s Roller Stormem se ale dost natrápil

Přerov vybojoval postup do Final Four, s Roller Stormem se ale dost natrápil

Roli favorita splnili a postupují do Final Four, na rozhodující vítězství ve čtvrtfinálové sérii se ale přerovští Night Birds pořádně nadřeli. Proti Roller Stormu Praha ztratili třígólový náskok a nakonec dosáhli těsného vítězství 6:5.

První čtvrtina druhého zápasu čtvrtfinále play-off se Přerovanům opět povedla. Ve třetí minutě připravil Andrýsek střeleckou pozici pro Petra Školouda, který předvedl kvalitní střelu bez přípravy, na níž Dominik Frodl nestačil. Zanedlouho zvýšil náskok Hanáků Aleš Jergl, z levé strany zamířil mezi brankářovy betony. Povedenou desetiminutovku ze strany domácího celku dovršil Mikuláš Zbořil, jenž stejně jako předtím Školoud a Jergl předvedl střelecké umění.

Nedlouho po začátku druhé části hosté potrestali vyloučení Andrýska za držení. Kousek od modré čáry napřáhl k dělovce Novák a do dráhy letu pokusu ještě vložil svou hůl povoleným způsobem Zdeněk Petráš. Kotouč skončil pod horní tyčí. Pár sekund poté se na ploše strhla bitka mezi Ferencem a Vráblíkem. Vyhrál domácí dlouhán Jakub Ferenc, ovšem zároveň si vysloužil trest do konce utkání. Na pražské straně padly jen menší tresty.

Skóre se každopádně neměnilo, a to až do začátku 21. minuty. To Aleš Jergl svým pokusem zacinkal o břevno a kotouč skončil v síti za Frodlem. Přerovští mohli do přestávky své vedení ještě zvýšit, Andrýsek ani Navrátil ale proti Frodlovi neuspěli. Dominik Frodl držel svůj tým i dál a domácí za neproměněné možnosti pykali. Během tří minut třetí čtvrtiny bylo skóre vyrovnané. Vše začal po nahrávce od Matějčka přesnou střelou zprava Zdeněk Petráš

Po pobídce Merkla to ve 29. minutě zkusil z osy hřiště Miroslav Dani, puk přeskočil Dohnalovu lapačku a skončil v bráně. Těsné manko pak hráči z hlavního města smazali zásluhou Jakuba Frodla, který po dobře sehrané akci u levé tyče zakončoval do odkryté přerovské klece. Night Birds se snažili se stavem utkání něco udělat, jenže Frodl byl proti. Výbornými zákroky zneškodnil šance Školouda, Husáka či Navrátila. Když Night Birds přece jen krátce před koncem třetí periody skórovali, nemohl gól platit pro úmyslné kopnutí.

Zeď jménem Dominik Frodl Přerov znovu překonal až ve 39. minutě. Aleš Jergl obdržel nahrávku na pravou stranu od Navrátila a pověsil puk pod břevno. Za rovnou minutu Školoud pasem skrz obranu vybídl ke skórování Karla Pláška, jenž před Frodlem nezazmatkoval a vymetl levý horní růžek branky. Night Birds vedli o dva góly, Roller Storm ale závěr střetnutí ještě zdramatizoval. Zdeněk Petráš si kličkou položil bránícího soupeře a ranou švihem překonal Dohnala. Pražané to ještě zkusili bez brankáře, vyrovnat už se jim ale nepovedlo.

Jakub Ferenc (trenér IHC Night Birds Přerov): „První zápas byl celý v naší režii. Ve druhém se nám po bitce a vyloučení Jakuba Ference trochu rozpadla sestava. Ostatní kluci to ale zvládli. Povolit, přitáhnout i za stavu 4:4. Závěr utkání byl trochu nervóznější, ale zvládli jsme ho. Nyní se těšíme, kam pojedeme příští sobotu na Final Four.“

Zdeněk Petráš (útočník IHC Roller Storm Praha): „Nemáme se za co stydět. Ve druhém zápase jsme hráli lépe než v prvním. Škoda, že jsme nevyužili nějaké další šance. Za stavu 4:4 jsme mohli jít do vedení. Výsledek o gól 6:5 vypadá podle mě dobře. Na to, že hrál první s posledním postupujícím, jsme Přerov dost dobře potrápili.“



15.06.2019 17:45| Čtvrtfinále| Černošice| 188 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Roller Storm Praha
6:5
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:31IHC Night Birds Přerov-1:0Petr ŠkoloudJan Andrýsek
04:59IHC Night Birds Přerov-2:0Aleš JerglJakub Ferenc
09:20IHC Night Birds Přerov-3:0Mikuláš ZbořilPetr Školoud
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:38IHC Roller Storm PrahaPPG3:1Zdeněk PetrášFilip Novák, Jan Švejda
20:03IHC Night Birds Přerov-4:1Aleš Jergl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:45IHC Roller Storm Praha-4:2Zdeněk PetrášFilip Bílek
28:07IHC Roller Storm Praha-4:3Miroslav DaniJan Merkl
29:56IHC Roller Storm Praha-4:4Jakub FrodlZdeněk Petráš
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:09IHC Night Birds Přerov-5:4Aleš JerglJakub Navrátil
39:09IHC Night Birds Přerov-6:4Karel PlášekPetr Školoud, Mikuláš Zbořil
45:37IHC Roller Storm Praha-6:5Zdeněk PetrášJan Švejda