Přerov v horku zvládl první čtvrtfinále, proti Roller Stormu mu pomohl hattrick Školouda

Přerov v horku zvládl první čtvrtfinále, proti Roller Stormu mu pomohl hattrick Školouda

V úmorném vedru svedli první čtvrtfinálový souboj inline hokejisté Přerova a Roller Storm Praha. Night Birds na vlastní půdě potvrdili roli favorita a zvítězili 9:4. Hattrick se povedl jejich nejproduktivnějšímu hráči, útočníku Petr Školoudovi.

Skóre utkání otevřeli po minutě a sedmi sekundách Přerovští. Martin Gremlica obdržel přihrávku od Husáka a ze slušné střelecké pozice smazal nulu v kolence vstřelených branek svého týmu. Na konci šesté minuty přenechal Andrýsek u útočné modré čáry puk Petru Školoudovi, ten předvedl kličku více do středu hřiště a najel si až k brance. Vzápětí položil na lopatky jejího strážce a bez potíží zakončil. 

V ponechané výhodě domácí dlouho kombinovali. Po Zbořilově nabídce se pak z pravé strany rozhodl vystřelit Petr Školoud a Dominiku Frodlovi kotouč přes lapačku propadl do sítě. Do přestávky přidali Night Birds ještě jeden gól. Po nahrávce Andrýska se o něj postaral Mikuláš Zbořil, proti kterému se Frodl nestačil včas přemístit.

V sedmnácté minutě Přerov svého soupeře potupil nepopulárním „bůrem“. Jergl mezi kruhy místo střely volil ještě krátký pas na najetého Jakuba Navrátila a domácí útočník s číslem 73 uklízel do odkryté části klece. Na 6:0 z pohledu Přerovanů zvýšil Karel Plášek, a to poté, co se jeho kolega v brance Dohnal vyznamenal při velké šanci Matějčka. Až poté se začali prosazovat také hosté. Na čtyři minuty za sekání putoval na trestnou lavici Andrýsek a Dohnal krátce před pauzou přišel o čisté konto. Při střele Zdeňka Petráše z levé strany měl zakrytý výhled a kotouč skončil pod břevnem.

Ve 26. minutě zkompletoval hattrick Petr Školoud, jenž skóroval v početní nevýhodě. Ne zrovna ideální pozice Dohnala využil Filip Novák. Přerovský gólman ležel na zemi a hostující hráč si vyjel z ostrého úhlu a nemýlil se. Na 3:7 z pohledu Pražanů snížil Martin Matějček, který zůstal nekrytý u pravé tyče a po snažení Petráše se k němu odrazil kotouč. Čtvrtý gól hostů obstaral Zdeněk Petráš, a to po dobrém důrazu na brankovišti. To už se v přerovské brance nacházel Mánek, který zkraje posledního dějství nahradil Dohnala. Při ráně Jakuba Frodla pomohla dvojce Night Birds tyč.

Ve 42. minutě prošel protivníkovou obranou Jan Andrýsek a poradil si také s Dominikem Frodlem. Gólový účet duelu uzavřel v oslabení Aleš Jergl. U levého hrazení vybojoval puk na Kernovi a posléze postupoval na Frodla. Místo střely předvedl elegantní prostrčení na Andrýska. Ten mu kotouč okamžitě vrátil a Jergl zametal do prázdné hostující svatyně. 

Martin Gremlica (hráč IHC Night Birds Přerov): „Začali jsme dobře. Soupeři jsme odskočili na rozdíl více branek a hrálo se nám lépe. Potom jsme šetřili síly, což bylo vidět i na skóre, soupeř náš náskok trochu stáhl. Myslím si ale, že jsme si zápas pohlídali. Výsledek mluví za vše. Na poslední čtvrtinu jsme nechali i odpočinout brankáře.“

Jakub Frodl (kapitán IHC Roller Storm Praha): „Začali jsme blbě. Část z nás přijela kvůli dálnici D1 pozdě, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Přerov na nás vlétl a lépe bruslil. My jsme spíš hráli hokej a nestíhali soupeřovy hráče napadat. Ti přes nás chodili a dávali si puky do prázdné brány. “



15.06.2019 12:45| Čtvrtfinále| Přerov| 188 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Roller Storm Praha
9:4
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 2:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:07IHC Night Birds Přerov-1:0Martin GremlicaStanislav Husák
05:59IHC Night Birds Přerov-2:0Petr ŠkoloudJan Andrýsek
08:30IHC Night Birds Přerov-3:0Petr ŠkoloudMikuláš Zbořil, Aleš Jergl
10:41IHC Night Birds Přerov-4:0Mikuláš ZbořilJan Andrýsek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
16:07IHC Night Birds Přerov-5:0Jakub NavrátilAleš Jergl, Jakub Dohnal
21:20IHC Night Birds Přerov-6:0Karel PlášekJakub Dohnal
23:53IHC Roller Storm Praha-6:1Zdeněk PetrášFilip Novák
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:21IHC Night Birds PřerovSHG7:1Petr Školoud
27:26IHC Roller Storm Praha-7:2Filip NovákJakub Frodl
31:42IHC Roller Storm Praha-7:3Martin MatějčekZdeněk Petráš
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:31IHC Roller Storm Praha-7:4Zdeněk PetrášJakub Frodl
41:04IHC Night Birds Přerov-8:4Jan Andrýsek
43:15IHC Night Birds PřerovSHG9:4Aleš JerglJan Andrýsek