Rats potvrdili roli favorita a s přehledem postoupili na Final Four

Rats potvrdili roli favorita a s přehledem postoupili na Final Four

Přestože to v prvním čtvrtfinále přes polovinu zápasu vypadlo, že Boskovice budou pro obhájce titulu nesmírně těžkým soupeřem, ve zbytku celé série to bylo vše jinak. Potvrdilo se to hlavně ve druhém vzájemném zápase, ve kterém Pražané naplno ukázali svoji sílu a po vysokém vítězství propluli hladce mezi čtyři nejlepší týmy sezony.

Už po necelých dvou minutách se domácí poprvé prosadili. Tomáš Rubeš si vzal puk a z mezikruží ho poslal mimo dosah brankáře. Z utkání neuběhlo ani pět minut a Pražané vedli už o dvě branky. Tentokrát se z dobré pozice nemýlil Martin Fiala.

Následně se sice stále hrálo z obou stran hodně opatrně, Rats však nadále ukazovali, kdo je favoritem. Svoji převahu nakonec přetavili v další trefu v 11. minutě, když se po křižném pasu trefil Tomáš Rubeš. Do konce první části pak skóroval ještě Jakub Bernad.

Gólový apetit potvrdili domácí i ve druhém dějství, jako první se střelecky prosadil Petr Šinágl, na kterého po chvilce navázal i Oscar Flynn. Teprve ve 21. minutě se poprvé o slovo přihlásili i hosté. Michajlov totiž po sérii dobrých zákroků nestačil na pokus Davida Bílého. Nic to však nezměnilo na jasné převaze domácích.

Velmi rychle totiž navýšil vedení Pražanů Petr Šinágl, následně využil přesilovku Martin Tvrzník a ani ne po minutě byl úspěšný i Adam Přibyl. Do konce třetího dějství se Rats trefili ještě třikrát a definitivně rozhodli o svém postupu. Postupně se prosadili Oscar Flynn, Petr Šinágl a Martin Tvrzník.

V závěru třetí periody také předvedl Michajlov skvělý zákrok, když si skvěle poradil s rychlou kombinací soupeře a následnou střelou do odkryté klece. Brankář domácích natáhl lapačku a puk do ní schoval.

Poslední čtvrtina už se spíše jen dohrávalo, přesto bylo k vidění ještě pět branek. Nejdříve se podařilo domácím navýšit své vedení, když se trefili Martin Fiala a Oscar Flynn. Následně z ojedinělé šance skóroval hostující Tomáš Müller.

Skóre pak ještě upravili za domácí Martin Tvrzník a hostující Niklas Külzer. Definitivní podobu výsledku určil přibližně minutu a půl před koncem Jakub Bernad. Prague Rats tak po dvou jasných vítězstvích postupují mezi čtyři nejlepší týmy a zahrají si Final Four.

Martin Tvrzník (hráč IHC Prague Rats): „Druhý zápas byl jednoznačnější než ten první. Chytli jsme dobře začátek a brzo jsme vedli. S tou silou, kterou jsme tu dnes měli, to dnes měli kluci z Boskovic hrozně těžké. Čím víc jsme dávali góly, tím víc nám po nich ještě rostla chuť. Gólman Boskovic dělal, co mohl, ale s naší silou a přístupem k utkání to byla zasloužená výhra.“

David Šebek (hráč IHC Boskovice): „Bylo to hrozné, až úplně šílené. Celý tým vůbec nehrál. Udělali jsme si ostudu, výsledek je naprosto šílený. Poslední zápas jsme si takto nepředstavovali.“



15.06.2019 12:00| Čtvrtfinále| Praha 11| 35 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
HC Boskovice
16:3
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:40IHC Prague Rats-1:0Tomáš RubešMartin Fiala, Radek Pavlata
04:52IHC Prague Rats-2:0Martin FialaDavid Bernad, Martin Michajlov
10:12IHC Prague Rats-3:0Tomáš RubešPetr Šinágl, Martin Pouska
11:48IHC Prague Rats-4:0David BernadPetr Šinágl
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:56IHC Prague Rats-5:0Petr ŠináglAdam Přibyl, David Bernad
14:29IHC Prague Rats-6:0Oscar FlynnDavid Bernad
20:04HC Boskovice-6:1David BílýTomáš Müller
20:17IHC Prague Rats-7:1Petr ŠináglOscar Flynn
21:16IHC Prague RatsPPG8:1Martin TvrzníkMartin Fiala, Petr Šinágl
21:53IHC Prague Rats-9:1Adam PřibylJakub Bernad, David Bernad
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
30:01IHC Prague Rats-10:1Oscar FlynnRadek Pavlata
32:47IHC Prague Rats-11:1Petr ŠináglJakub Bernad, Martin Tvrzník
35:11IHC Prague Rats-12:1Martin Tvrzník
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:50IHC Prague Rats-13:1Martin FialaOndřej Poul, Radek Pavlata
38:42IHC Prague Rats-14:1Oscar FlynnJakub Bernad
39:42HC Boskovice-14:2Tomáš MüllerLukáš Ošlejšek, David Šebek
40:16IHC Prague Rats-15:2Martin TvrzníkJakub Bernad, Oscar Flynn
46:15HC Boskovice-15:3Niklas KülzerTomáš Müller, David Šebek
46:38IHC Prague Rats-16:3Jakub BernadAdam Přibyl, Oscar Flynn